Vágólapra másolva!
Az éllovas Michael Schumachert hárompontos hátránnyal követő Juan Pablo Montoya bízik abban, hogy az Amerikai Nagydíjon csökkenti a különbséget, s akkor csak a Japán GP-n dől el a Forma-1-es világbajnokság sorsa. Kimi Räikkönen is nagyon elszánt, a mclarenes nem betlizhet Indianapolisban.

"Az autónknak kedvezhet a pálya, a BMW-motor elsősorban a hosszú egyenesekben jelent majd előnyt. Remélem, hogy nagy csatát vívhatok majd legnagyobb ellenfeleimmel. Két célunk is lesz: meg akarjuk őrizni előnyünket a konstruktőrök között, s meg szeretném közelíteni Michael Schumachert. Sőt, az előzést sem tartom elképzelhetetlennek, de ehhez szerencsére is szükségem lesz" - mondta a Williams-BMW kolumbiai szupersztárja, Montoya.

"Szinte hazai futamnak tekintem az indianapolisi versenyt. A helyszínhez gyönyörű emlékek fűznek, hiszen három évvel ezelőtt megnyertem az 500 mérföldes viadalt. Jó eredménnyel akarok kedveskedni a szurkolóimnak, remélem, hogy honfitársaim is szép számmal képviseltetik magukat."

Montoya hozzátette: csak akkor marad esélye az elsőségre, ha Indianapolisban messze felülmúlja a Ferrari ötszörös világbajnokát, mert a szezonzáró Japán Nagydíjon inkább az olasz gárda lesz az esélyes a szuzukai pálya adottságai miatt.

A Schumachert hétpontos hátránnyal követő Kimi Räikkönen is a szokásosnál nagyobb elszántsággal várja a vasárnapi futamot, mert csak kiváló szereplés esetén marad esélye a végső sikerre.

"Döntő szakaszába érkezett a Forma-1-es világbajnokság, s jól tudom, hogy fantasztikus eredményt kell elérnem. Ezért mindent meg is teszek" - mondta a McLaren-Mercedes finn sztárja. "A legutóbbi monzai futamból a lehető legtöbbet hoztam ki, mert a pálya adottságai miatt nem számíthattam a negyediknél jobb helyezésre. Az Amerikai Nagydíjon azonban változhat a helyzet, mert autónknak, az MP4-17D-nek kedvez az indianapolisi helyszín. Ez optimistává tesz, bízom abban, hogy ki is tudom használni a lehetőséget."

Räikkönen reményeit nem a közelmúlt indianapolisi eredményei táplálhatják, mert 2001-ben a Sauber-, tavaly pedig a McLaren-csapat tagjaként is kiesett.