Vágólapra másolva!
Az 1996-ban világbajnok Damon Hill úgy érzi, hogy Juan Pablo Montoya megszakítja Michael Schumacher 2000 óta tartó diadalmenetét, s az utolsó két Forma-1-es futamon legalább négy ponttal többet szerez majd, ami elegendő lesz a végső sikerhez.

"Régóta nem volt példa arra, hogy valaki állandó nyomás alatt tartotta volna Michaelt. Most ez a helyzet, a német versenyzőnek tartania kell Montoyától, ráadásul azzal is tisztában van, hogy ellenfele kemény harcos. S ez Michael Achilles-ina, könnyen ront, amikor nyomás alatt tartják. Ez most el is dönti a világbajnoki cím sorsát" - mondta az angol legenda. "Jó lenne, ha új világbajnokot avatnának a Forma-1-ben. Montoya megérdemelné, ezért szavazok rá, s nem Michaelre. Pedig szó sincs arról, hogy Schumacher-ellenes lennék."

Michael Schumacher 82 ponttal vezet, Montoyának 79, Räikkönennek 75 pontja van. A többieknek már matematikailag sincs esélyük arra, hogy Indianapolisban (szeptember 28.) és Szuzukában (október 12.) megelőzzék Schumit.

A Ferrari.com viszont megelőlegezte a sikert a német pilótának: a honlap néhány óráig - véletlenül - már hatszoros világbajnokként jelölte Michael Schumachert. Az oldal a német világsztár sikerei között már az idei sorozat megnyerését is feltüntette, de a hibát délutánra már kijavították. Így Michael Schumacher ismét "csak" ötszörös világbajnok.

Az 1969. január 3-án született világsztár 1994-ben és 1995-ben a Benettonnal, míg 2000 és 2002 között a Ferrarival diadalmaskodott az autósport elitkategóriájában. Vasárnap a monzai Autodromo Nazionalén 50. futamgyőzelmét aratta a maranellói istálló versenyzőjeként. Ráadásul a Forma-1 történetének leggyorsabb versenyét futották, hiszen Michael Schumacher 1:14:19.838 óra alatt teljesítette a 306,720 km-es távot, ez 247,832 km/órás átlagsebességnek felel meg. A régi rekordot az 1971-es monzai futamon érte el a brit Peter Gethin, aki BRM kocsijával 242,615 km/órás átlagot produkált.

Az Olasz Nagydíj másik sporttörténeti eredményt is hozott, a tizenegyedik helyen célba érkezett Baumgartner Zsolt az első magyar pilóta, aki befejezett futamot a Forma-1-ben.