Vágólapra másolva!
Pontosan három hónapig nem állhatott a dobogó tetejére Michael Schumacher a Forma-1-ben, vasárnap azonban megtört a jég: a kerpeni bezsebelte ötvenedik ferraris futamgyőzelmét, s három pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

A vasárnapi Olasz Nagydíjnál láttunk már jobb, igaz, rosszabb futamokat is, gyorsabbat ellenben soha. Michael Schumachernél sebesebben még senki nem teljesített Forma-1-es futamot, így a német a Rekordok Könyvének újabb fejezetét írta át.

Nem mondhatnánk, hogy olvasóinkat különösebben meglepte volna az ötszörös világbajnok sikere, elvégre kérdésünkre, miszerint ki nyeri a monzai száguldást, 6500-an válaszoltak, s a szavazók majd' fele (egész pontosan 42 százaléka) Schumachert tippelte befutónak.

A végül negyedikként befutott Kimi Räikkönennek a voksok 24,3 százaléka jutott, míg a Baumgartnernek beszóló Juan Pablo Montoya 21,7 százalékkal zárt. A futottak még kategóriát a hungaroringi győztes Fernando Alonso vezeti 3,8 százalékkal, mögötte a végül dobogóig jutott Rubens Barrichello következik hárommal. A végül rajthoz sem álló Ralf Schumacherben 2,1 százalék bízott, a lista végén David Coulthard és Jarno Trulli szerénykedik 1,9, illetőleg 1,2 százalékkal.

Számunkra viszont sokkal fontosabb, hogy Baumgartner Zsolt élete második Forma-1-es futamát már befejezte, Giancarlo Fisichella mögött tizenegyedikként zárt. Noha Ralph Firman újra egészséges, így vélhetően a magyar fiú befejezte idei szereplését, talán jövőre már teljes állású versenyzőként találkozhatunk vele.

Addig is nézegessenek képeket az Olasz Nagydíjról!