Vágólapra másolva!
Jogi úton kíván elégtételt venni egykori csapatán Antonio Pizzonia, a Forma-1-es Jaguar-istálló idény közben menesztett brazil pilótája.

Antonio Pizzoniát mint a megváltót, úgy várták a Jaguarnál, ám a brazilnak semmi sem akart összejönni a brit istállónál. 11 futamon kapott bizonyítási lehetőséget, ám egyetlen pontot sem szerzett, így a csapatvezetés lépett: a Német Nagydíj előtt: menesztették, s helyére Justin Wilsont igazolták a Minarditól, holott a szezon során felmerült az is, a McLaren tesztpilótája, Alexander Wurz válthatja.

Pizzoniát sokkolta, hogy nemes egyszerűséggel kipenderítették, s a jelek szerint nem is nyugszik ebbe bele: a Globo TV adásában kijelentette, jogi útra tereli az ügyet. "Nem volt jogalapja a Jaguarnak ahhoz, hogy érvényes szerződésem ellenére kirúgjon, ezért bírósághoz fordulok. A végsőkig fogok küzdeni az igazamért" - mondta Pizzonia, akit valóban megviseltek a történtek.

"Senkinek sem kívánom, amit a Jaguarnál átéltem. Egyszerűen nem bíztak bennem, így esélyem sem volt arra, hogy megmutassam, valójában mit tudok, és mire vagyok képes." Pizzonia korábban is kritizálta már egykori alakulatát, menesztése után például azt nyilatkozta, a Jaguarnál dolgozók némelyike nem tudja, hogy is illik a Forma-1-ben viselkedni.

Egyelőre nem tudni, Mark Webber mellett ki lesz a "zöldek" másik pilótája 2004-ben, Justin Wilson szerződése ugyanis csak az idény végéig szól. "Még három verseny van hátra az idei szezonból, így akkor térjünk vissza erre a kérdésre, ha már kialakult a végeredmény" - hárította el az újságírók érdeklődését David Pitchfort ügyvezető igazgató.