Vágólapra másolva!
Vasárnap tevékenykedik utoljára a BMW motorsport-igazgatójaként Gerhard Berger, az osztrákok egykori Forma-1-es pilótája. Búcsúja már a szezon eleje óta biztos volt.

Gerhard Berger a tavalyi esztendő végén sokáig hezitált azon, maradjon-e a Forma-1-es Williams-istállót motorokkal ellátó BMW-nél, avagy vonuljon ki egy időre az autósportból. Karácsonyra ígérte döntését, addigra azonban nem tisztult le benne, mit is szeretne: az idénynyitó Ausztrál Nagydíj előtt ellenben közölte, nem hosszabbítja meg szeptemberben lejáró szerződését, így a vasárnapi Olasz Nagydíj lesz az utolsó, amelyen a BMW motorsport-igazgatójaként mutatkozik majd a bokszutcában.

"Nehéz döntés volt" - mondta a 44 esztendős Berger, aki 1998 óta alkalmazottja a német autógyárnak. "Remekül éreztem magam a BMW-nél, igazán jó közösségben dolgozhattam, de elérkezett a befejezés ideje. 25 éve élek csavargóként, a világ különböző szállodái jelentették számomra az otthont, mostantól viszont a családommal szeretnék lenni. Lehet, hiányozni fog majd az állandó hajtás, de azért jó lesz, hogy a jövőben kicsit lazábban élhetek."

Berger 14 évig versenyzett a száguldó cirkuszban, összesen 210 futamon állt rajthoz. Tízszer állhatott fel a dobogó első, 17-szer a második és 21-szer a harmadik fokára, emellett 12-szer indulhatott a pole pozícióból, s 21-szer autózott leggyorsabb kört. A BMW-nél gyakorlatilag sikert sikerre halmozott Mario Theissen oldalán, éppen ezért nem meglepő, hogy kijelentette: "Munkaköröm ugyan megszűnik, de távozásom után is kapcsolatban maradok a BMW-vel."