Vágólapra másolva!
Fernando Alonso fantasztikus mogyoródi diadala ellenére a Renault Forma-1-es technikai igazgatója, Mike Gascoyne úgy véli, hogy a szeptember 12-14-ei monzai Olasz Nagydíjon esélytelenek lesznek.

Képgaléria Alonso mogyoródi hódításáról

"Nem számítunk sikerre Olaszországban, mert ott a budapestitől teljesen eltérő körülmények várnak ránk. A monzai pályán több hosszú egyenes és gyors kanyar található, s ez nem kedvez nekünk" - mondta a szakember.

Gascoyne hozzátette: a Renault végsebességben elmarad a vetélytársaktól, az egyenesekben akár 15 km/órás különbség is előfordulhat. "Az is igaz, hogy Magyarországon számos hasznos tapasztalatot gyűjtöttünk a motorról, ami talán segíthet. Az aerodinamikával nem lehet gond, annak erősségét már számtalanszor bizonyítottuk ebben a szezonban" - tette hozzá Gascoyne.

A Renault mindenesetre már készül a következő szezonra, az R24 kódjelű kocsit a szélcsatornában tesztelik, s a szakemberek szerint jövőre újabb lépést tehet a csapat a legjobbak (Ferrari, Williams-BMW, McLaren-Mercedes) irányába. "Idén minden tervünket túlteljesítettük, s a jövő évi céljainkkal kapcsolatban is kiváló helyzetben vagyunk."