Vágólapra másolva!
Az éllovas és ötszörös világbajnok Michael Schumachert két pontos hátránnyal üldöző Kimi Räikkönen bízik abban, hogy pályafutása harmadik Forma-1-es szezonjában már megnyeri az összetett versenyt.

"Az is biztos, hogy Monzában semmi sem dől el, még akkor sem, ha kiválóan szerepelünk. Számunkra az a legfontosabb, hogy az utolsó három futamon is mindent megtegyünk a győzelemért, s majd Japánban meglátjuk, hogy ez mire lesz elég" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa.

A roppant tehetséges versenyző szerint bármi megtörténhet az olaszországi, az indianapolisi és a szuzukai viadalon, s nem lehet leírni a Hockenheimben és a Hungaroringen gyengén szereplő Ferrarit sem. "Biztos vagyok abban, hogy hamarosan ismét kiválóak lesznek."

A McLaren a jövő heti monzai tesztelésen beveti a 2003-ra tervezett, de versenyen még nem használt autóját, az MP4-18-at, míg a jelenleg használt kocsin (MP4-17D) új aerodinamikai "csomagot" próbálnak ki. Meg nem erősített hírek szerint a McLaren új motorral áll majd rajthoz a szeptember 12-14-ei monzai Olasz Nagydíjon.

Az 54. Forma-1-es világbajnokság utolsó három futama:
szeptember 14.: Olasz Nagydíj (Monza)
szeptember 28.: Amerikai Nagydíj (Indianapolis)
október 12.: Japán Nagydíj (Szuzuka)