Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen, a McLaren-Mercedes pilótája szerint a szombati időmérő edzés döntő fontosságú lesz a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj végső helyezéseinek szempontjából. Michael Schumacher a múltból merít erőt.

"Jót tett a háromhetes pihenő, friss vagyok és eltökélt, már túltettem magam a hockenheimi rajt után bekövetkezett szerencsétlen baleseten" - mondta a finn sztár. "A Hungaroringen meghatározó fontosságú az időmérő edzés, a futamon ugyanis alig akad esély az előzésre. Ráadásul meglehetősen poros-koszos az aszfaltcsík, mert kevés versenyt rendeznek rajta, így azután nem árt az óvatosság sem. Bízom a magyarországi jó szereplésben, hiszen oly sok finn szurkoló jön el, hogy szinte otthon érezhetem majd magam. Semmiképpen sem szeretnék csalódást okozni nekik."

David Coulthard, Räikkönen csapattársa szeretné megismételni hockenheimi sikerét: a skót pilóta a kolumbiai Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) mögött legutóbb második lett. "Azt hiszem jó úton járunk, legalábbis a Német GP ezt bizonyította. Szeretem a Hungaroringet, az autó remek, s a Michelin-gumiknak köszönhetően nem lesz gondunk a nagy meleggel sem. Úgy tudom, kétszáz méterrel hosszabb lett a célegyenes, ez pedig azt jelenti, jóval nagyobb sebességet lehet elérni ezen a szakaszon. Majd meglátjuk, mit hoznak számunkra az átalakítások."