Vágólapra másolva!
A kolumbiai Revista Cambio nevű magazin legutóbbi kiadásában tényként közli, hogy a Williams világbajnok-jelöltje, Juan Pablo Montoya 2005-től a McLaren pilótája lesz. A lap szerint a szerződést a júliusi Brit Nagydíjon írták alá a felek.

Amióta a McLarennél David Coulthard lejáró kontraktusát "nem sürgetik" megújitani, Juan Pablo Montoya neve többször felmerült mint az istálló lehetséges új pilótája. A hírek szerint a kolumbiai már 2004-ben csapatot válthatna, ha Frank Williams nem erősítette volna meg, hogy Montoyát még két évnél tovább a csapatánál akarja tartani. Ennek ellenére a szakértők úgy vélik, senki nem állíthatja meg Montoya csapatváltását 2005-ben.

Sokan megkérdőjelezik, hogy vajon a Williamsben mostanság remeklő, vb-címre is esélyes kolumbiai számára előnyös lenne-e a Mclarenhez igazolnia. Mert noha a McLaren nem egy rossz választás, az utóbbi időben nehéz idők járnak az angol istállóra: a Ferrari előnyét nem nagyon tudják lefaragni, és számos probléma felmerült az új autó, az MP4-18 kapcsán. Az új McLaren megbukott a FIA töréstesztjén, és idén igencsak megbízhatatlannak bizonyult a gyakorlások során.

A szakértők szerint Montoyának várnia kellene, mert bár jelenleg kevesebbet keres, mint csapattársa, Ralf Schumacher, ha netán világbajnok lenne, a csillagokba szökne a "piaci értéke". Jó példa erre Jacques Villeneuve is, aki a vb-címe után jóval előnyösebb szerződést írt alá, mint amilyennel 1997 előtt rendelkezett.

A McLaren csapat szóvivője a hírt felröppentő Revista Cambio nevű magazinnak kijelentette: "Ron Dennis nyilatkozni fog a 2005-ös szezonról, de majd csak akkor, ha annak eljön az ideje."