Vágólapra másolva!

A Hungaroring példáját követik az amerikaiak

Az indianapolisi szervezők lekoppintották a magyar ötletet, s úgy döntöttek, ők is megnyitják a Forma-1-es versenypályát a nagyközönség előtt. Amíg a magyar szurkolók augusztus 21-én, csütörtökön tekinthetik meg a boxutcát, addig a tengerentúlon az érvényes tribünjeggyel rendelkezők szeptember 25-én nézhetik meg az eddigi "szűz területet".

Forradalmian új lehetőséget kínál szurkolóinak a Hungaroring. Az autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíja előtt a három napra érvényes tribünjeggyel rendelkező Forma-1-es fanatikusok boxlátogatási lehetőséget kapnak a szervezők- től, s augusztus 21-én, csütörtökön 16 és 19 óra között díjmentesen tekinthetik meg a boxutcát. (Találkozási hely a Hungaroring versenypálya főbejárata lesz.)

Az ötlet kedvező fogadtatásra talált külföldön, az amerikai szervezők máris bejelentették, hogy a szeptember 28-i, indianapolisi nagydíj előtt hasonló kedvezményben részesülhetnek a helyi fanatikusok.

"Meg szeretnénk adni a lehetőséget szurkolóinknak, hogy egy eddig számukra zárt világba is bepillantást nyerjenek, megnézzék a Formula-1-es technológiát s jobban megértsék a sportág bonyolultságát" - nyilatkozta a Indianapolis Motor Speedway alelnöke, Joie Chitwood.

Az amerikai szervezők szeptember 25-én, csütörtökön reggel nyolc óra és dél között várják a rajongókat, akik saját felhasználás céljából fényképeket és videofelvételeket is készíthetnek, s a séta közben bepillanthatnak a garázsokban folyó munkákba is.