Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya idei első, pályafutása tizenegyedik edzéselsőségét ünnepelhette a Forma-1-es Német Nagydíj szombati időmérő tréningje után. Ralf Schumacher volt a második, Rubens Barrichello a harmadik, Michael Schumacher pedig mindössze a hatodik.

A pénteken mért kör nélkül zárt dán újonc, Nicolas Kiesa kezdte a gyakorlást, majd érkezett az 1997-ben világbajnok Jacques Villeneuve, s mindketten feliratkoztak az eredménylistára. Jos Verstappen közéjük "ékelődött", ekkor jött Giancarlo Fisichella, s átmenetileg az élre került. Ralph Firman a jóval tapasztaltabb két pilóta mögé, de a két minardis elé kvalifikálta magát, majd az idén életbe lépett szabályoknak megfelelően következett az első szünet.

Cristiano da Matta az addigi legjobb időt érte el, míg Nick Heidfeld elmaradt a várakozásoktól, csak három pilótát előzött meg. Heinz-Harald Frentzen sem "váltotta meg a világot", Jenson Button sem remekelt, sőt a végén alig tudta befejezni mért körét. David Coulthard a délelőtti szabadedzésen összetörte autóját, de a tartalékkocsival is második tudott lenni, igaz, még a mezőny második, jobbik fele még ezután következett.

Olivier Panis fokozatosan gyorsult fel, mindkét részideje jobb volt da Mattáénál, s a végén több mint fél másodperces előnnyel került az élre. Jött a pénteken szerény eredményt elérő ötszörös világbajnok Michael Schumacher, s a pálya utolsó szakaszán remekelve megelőzte a rutinos franciát, s megszerezte - legalábbis átmenetileg - az első helyet.

A Silverstone-ban győztes Rubens Barrichello nem törődött a Ferrarinál megszokott hierarchiával, végig sokkal jobb volt a német világsztárnál, s könnyedén előzte meg. Justin Wilson nem tudott beleszólni az élmezőny csatájába, majd jött az összetettben 7 pontos hátránnyal második Kimi Räikkönen. A McLaren-Mercedes finn klasszisa végig Barrichello "nyakán volt", de nem tudta megelőzni, igaz, Michael Schumachert igen.

Az idei szezonban már számos kellemes meglepetést okozó Fernando Alonso ezúttal közepesen teljesített, s Mark Webber sem tudta megismételni pénteki remeklését, mert kétszer is hibázott a pálya utolsó részén. Jarno Trulli kiválóan száguldott Renault-jával, s feljött a második helyre, igaz ezután jött a Williams-BMW két sztárja. Juan Pablo Montoya elképesztő ritmusban és pontosan ment végig a pályán, s úgy lett első, hogy Ralf Schumacher a pálya utolsó harmadáig még jobb volt nála.