Vágólapra másolva!
Flavio Briatore, a Forma-1-es Renault-istálló csapatfőnöke véget vetett azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint Jacques Villeneuve a francia istállóban folytatja pályafutását.

Jacques Villeneuve pályafutása talán legrosszabb szezonját produkálja idén, irreálisan magas fizetése ellenére az 1997-ben világbajnoki címig jutott kanadai pilóta az eddigi 11 futamból csak egyet fejezett be pontszerző helyen. Rendre kikap csapattársától, Jenson Buttontól (akinek barátnője egyébként a popszakmába készül betörni a hírek szerint), nem csoda hát, hogy csapatának, a BAR-nak elege lett belőle: jövőre már nem számolnak vele, így Villeneuve per pillanat csapatot keres magának.

Nincs könnyű dolga, mert vergődését látva erősen kétséges, hogy bármelyik istálló kielégítené igen magas fizetési igényeit (jelenleg 13 millió eurót keres), mindenesetre felröppent a pletyka, hogy a kanadai esetleg a Renault-hoz szerződhet.

Mindezt a francia csapat főnöke, Flavio Briatore sietve cáfolta a Sunday Mirror hasábjain, valósággal kigúnyolta a szemüveges kanadait. "Akkor sem tartanék igényt Villeneuve-re, ha ingyen hozzánk szerződne" - mondta Briatore. "Csak olyan pilótákkal szoktam együtt dolgozni, akik keményen dolgoznak, s tisztelik társaikat. Nincs szükségem a múlt olyan sztárjaira, akik mindenféle tisztelet nélkül kezelik az embereket."

Briatore ennél is tovább ment: "Különben is, Villeneuve már nem a régi. Gyorsasága megkopott, nem hiszem, hogy különösebben hasznunkra válna. A jövőre a jövő sztárjaival készülünk."