Vágólapra másolva!
Nem hozott eredményt az a találkozó, amelyen Bernie Ecclestone, a Forma-1 mindenható ura, valamint a brit autósport vezetői vettek részt, így elképzelhető, hogy idén rendeztek utoljára Brit Nagydíjat.

Bernie Ecclestone és Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke régóta hangoztatták már, hogy a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályával nincs minden rendben, s sürgős felújításokra lenne szükség. A múlt vasárnapi futamot követően Ecclestone ultimátumot adott a pálya tulajdonosának, a British Racing Drivers' Clubnak (BRDC), s azonnali beruházásokat követelt.

A BRDC a kormánytól kért segítséget az összeg előteremtéséhez, ám a tárgyalások egyelőre nem hoztak eredményt. A brit autósport vezetői ezért heti ülésükön azt közölték Ecclestone-nal, hogy pillanatnyilag nem áll módjukban végrehajtani a követelt módosításokat. "Amennyiben megszületne a megállapodás, az 2015-ig garantálná a Brit Nagydíj jövőjét. Ám ez idáig sajnos nem sikerült dűlőre jutnunk a BRDC elöljáróival" - mondta Ecclestone.

Hozzá kell tenni, a száguldó cirkusz urának egészen irreális követelései vannak, a BRDC-nek 40 millió fontot (több mint 14 és fél milliárd forint) kellene négy héten belül előteremtenie. Nem csoda hát, hogy a társaság elnöke, valamint az egykoron világbajnoki címig jutó Jackie Stewart is irreálisnak nevezte Ecclestone igényeit.

Silverstone-t többnyire rossz megközelíthetősége miatt szokás kritizálni, de a pályának nem tett jót a múlt vasárnapi futamon a száguldó autók közé beszabaduló ír hittérítő sem, az eset rávilágított a kétségtelenül meglévő biztonsági hiányosságokra.