Vágólapra másolva!
Rubens Barrichello csak egyszer, a rajtnál hibázott a Forma-1-es Brit Nagydíjon, ezt követően kétség sem férhetett hozzá, hogy ő a legjobb. A brazil pilóta pályafutása hatodik futamgyőzelmét aratta a silverstone-i futamon, amelyet egy ízben meg kellett szakítani, ugyanis egy őrült berohant a pályára.

Régen láttunk olyan izgalmas versenyt, mint amilyen a Brit Nagydíj volt, ez egyértelmű. Ugyanakkor a vasárnapi futam után az is egyértelműnek tűnik, hogy a sokat bírált silverstone-i futamnak befellegzett. Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke eddig is hangoztatta, hogy az angliai pályának nincs helye a versenynaptárban, ennek tudatában sejthető, hogy mire gondolhat most.

Mert azért az példátlan, hogy egy skótszoknyás őrült beszabadul a pályára, s métereket rohangál a forgalommal szemben, a teljes gázzal száguldozó autók között. Csoda, hogy nem történt tragédia, néhányan csak az utolsó pillanatban vették észre az öngyilkosjelöltet.

A Brit Nagydíj azért sportszempontból sem volt semmi: Rubens Barrichello például fénykorát idéző módon utasított maga mögé mindenkit, kétségtelenül megérdemelten gyűjtötte be pályafutása hatodik futamgyőzelmét. Senkinek sem hagyott nyugalmat, aki elé került, azt megelőzte.

Räikkönen is bemutatta, hogy nem kell versenyezni, a világbajnoki címre hajtó finn pilóta több hibát is bemutatott Silverstone-ban. Pedig akár át is vehette volna a pontverseny első helyét Michael Schumachertől, a német ugyanis az első kerékcserék után (míg az őrültet elvitték a pályáról, bejött a safety car, s ez idő alatt mindenki megrohamozta szerelőit) csak a 14. volt, míg a mclarenes ott volt a negyedik helyen.

Nos, a leintésig csupán egy hely differencia maradt a két versenyző között, így Räikkönen csak egy pontot tudott hozni Schumacheren. A harmadik helyen viszont változás történt, Montoya jött fel a dobogóra: a kolumbiai ugyanis második lett Silverstone-ban, míg Ralf Schumachert technikai gondok miatt csak kilencedikként intették le.