Vágólapra másolva!
David Coulthard nem hallgat Bernie Ecclestone-ra, s továbbra is a McLaren-Mercedes versenyzőjeként akar szerepelni a Forma-1-es világbajnokságon. A skót pilóta szerint mostani csapatánál van a legtöbb esélye a futamgyőzelmekre.

"A váltás felébresztené, mert túlságosan elkényelmesedett. Régóta olyan csapatban szerepel, amely világbajnokságokat nyert. Új helyzet lenne számára, ha valamelyik kisebb istállót választaná, ahol küzdenie kellene a sikerért. David tehetséges, s keményen is dolgozik. Viszont ismét motivációra lenne szüksége, s a cserétől ezt megkapná" - mondta Ecclestone.

David Coulthard 1996 óta szerepel a wokingi istállónál, ahol sokáig Mika Häkkinen "segédje" volt. A kétszeres világbajnok a 2001-es szezon után befejezte pályafutását, s úgy tűnt, hogy végre a skót lesz az első számú versenyző. Tavaly azonban mindössze 5. lett, míg ebben a szezonban a melbourne-i futam megnyerése óta csak szenved, messze elmarad csapattársától, a szintén finn Kimi Räikkönentől.

A skót sztár mindenáron javítani akar a hétvégi Brit GP-n, úgy érzi, ismét dobogós lehet. "Ha kiváló lesz az autóm, akkor még a győzelem is elképzelhető. Kétszer már nyertem Silverstone-ban, s ismét bizakodó vagyok. A brit versenyzők számára mindig különleges érzést jelent a hazai diadal, ismét át akarom ezt élni. A közönség is ennek örülne a legjobban."