Vágólapra másolva!
A 192 cm magas Justin Wilson nemcsak termetével, hanem Paul Stoddart csapatfőnök szerint tudásával is kimagaslik a Forma-1-es Minardi-csapatból, így szinte biztos, hogy a szezon végén elválnak útjaik. A pletykák szerint a német Heinz-Harald Frentzen érkezhet a helyére.

"Justin jövőre is Forma-1-es versenyző lesz, de sajnos már nem nálunk. Számos szakembert győzött meg idei szereplésével, valószínű, hogy a mienknél sokkal jobb csapatba kerül" - mondta az ausztrál üzletember. "Sajnos, idei kiváló teljesítménye nem párosult pontszerzéssel. Szeretném megtartani, de megértem, hogy távozni akar. Megérdemli, hogy olyan csapathoz kerüljön, amelynek sokkal nagyobb a költségvetése. Biztos vagyok abban, hogy meg is kapja a lehetőséget."

Wilson 2001-ben megnyerte a Forma-3000-es nemzetközi bajnokságot, míg tavaly éppen magassága miatt nem kapott szerződést a Forma-1-ben. A jelek szerint azonban a csapatvezetők ráébredtek, nem a méret a lényeg, azaz a langaléták is sikerrel szerepelhetnek a száguldó cirkuszban.

Arról egyelőre nincs hír, Wilsont mely istállók szemelték ki maguknak, helyére azonban Heinz-Harald Frentzen érkezhet a Saubertől. A német pilótának már régóta kifelé áll a szénája a svájci alakulattól, s a Motorsport aktuell című hetilap kérdésre nem cáfolta a Minardival való összeboronálását. "Ha egyáltalán lesz még kedvem jövőre is vezetni, akkor nem zárkózom el semmilyen ajánlat elől" - mondta a mönchengladbachi születésű versenyző.

Frentzen Minardihoz szerződése mellett szól, hogy a csapat székhelye az észak-olaszországi Faenzában van, amely nincs messze a svájci határtól. "Feleségemmel régóta gondolkozunk rajta, hogy Svájcban telepedjünk le. Nekem tökmindegy, hogy maradok-e a Saubernél vagy nem." A Frentzen távozásáról szóló pletykák egyébként két hete kezdődtek, amikor is a német egyik interjújában sok sikert kívánt a jövőre Peter Sauber együttesének.