Vágólapra másolva!
Az Európa Nagydíj után a Magny-Cours-i Francia Nagydíj is a Williamsről szólt, a világbajnokság tizedik futamán a kék-fehér alakulat zsinórban második kettős győzelmét aratta. Ráadásul csakúgy, mint egy héttel ezelőtt, ezúttal is Ralf Schumacher nyert Juan Pablo Montoya előtt. A dobogóra Michael Schumacher kapaszkodhatott még fel, aki (eddigi) nagy vetélytársa, Kimi Räikkönen előtt ért célba. David Coulthard harmadik kerékcseréjénél magával rántotta az egyik McLaren-szerelőt.

Ez idáig Kimi Räikkönen volt Michael Schumacher legnagyobb ellenfele a világbajnoki címért folytatott harcban, a Ferrari ötszörös világbajnokának (akinek tovább kell várnia újabb korszakos rekordjára) a Francia Nagydíjtól számítva azonban öccsétől, s a Williamstől kell leginkább tartania. A kék-fehér alakulat ugyanis a nürburgringi Európa Nagydíj után Magny-Cours-ban is legyőzhetetlennek bizonyult, s újabb kettős győzelemmel rukkolt elő.

Ráadásul a "leosztás" sem változott, azaz ismét az eddigi összes futamon pontot szerző Ralf Schumacher pózolhatott a dobogó tetején. A német pilóta így már csak három pontra van a világbajnokság második helyén álló, Franciaországban negyedik Kimi Räikkönentől, s bátyjával szemben is csak 11 pont a hátránya. Márpedig az idényből még hat futam van hátra, s az ifjabbik Schumacher formáját elnézve ezeken bőven lesz lehetősége a felzárkózásra: immáron egyértelműen a világbajnoki cím egyik esélyesének tekinthető.

Véget érőben a Ferrari egyeduralma is, a marenellóiak előnye három pontra csökkent Sir Frank Williams alakulatával szemben. Amennyiben Jean Todt (és a Bridgestone) nem talál(nak) ki valamit sürgősen, új név kerülhet a Japán Nagydíj után az évkönyvekbe.

A Francia Nagydíj legizgalmasabb jelenetét egyébként David Coulthard produkálta: a skót harmadik kerékcseréje során előbb nem sikerült az autóhoz illeszteni az üzemanyagtöltőcsövet, majd amikor a szerelők végül sikerrel jártak, nem tudták azt leszedni. Coulthard viszont mindezt nem észlelte, így a kelleténél kicsit korábban akart elindulni: a dolog vége az lett, hogy elsodorta a "tankolós embert", akinek szerencsére nem esett baja.