Vágólapra másolva!
Craig Pollock, Jacques Villeneuve barátja és egyben menedzsere szerint a kanadai világbajnok idei kudarcsorozata ellenére is folytatja Forma-1-es pályafutását.

Jacques Villeneuve-nek idén nagyon nem megy. A BAR-Honda kanadai pilótája szinte csak véletlenszerűen tud befejezni egy Forma-1-es futamot, mindig utolérik a technikai gondok. Az idei nyolc futamból mindösszesen háromszor tudott értékelhető eredményt elérni, pontot (hármat) egyszer szerzett: nem csoda, hogy az 1997-es világbajnok fejében megfordult a visszavonulás gondolata, barátja és egyben menedzsere, Craig Pollock szerint viszont nem eszik olyan forrón a kását: biztos benne, hogy Villeneuve 2004-ben (és talán még utána) is versenyezni fog.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozva Pollock elmondta, Villeneuve-nek még mostani eredményei alapján is helye van a Forma-1-ben, s erről több csapat is hasonlóképpen vélekedik. Villeneuve szerződése az idény végén jár le a BAR-nál, s Pollock szerint számos csapatvezető látná szívesen alakulatában a kanadait.

"A Forma-1 szégyene lenne, ha a sportág elveszítene egy olyan személyiséget, mint amilyen Jacques" - mondta Pollock. "Ezer százalék, hogy jövőre is versenyezni fog, bár azt egyelőre nem tudom megmondani, melyik csapatban. Szerződése az idény végén jár le, s a következő évre még szabadügynöknek tekinthető. Több csapattal tárgyalunk, néhány konkrét ajánlat is érkezett már, döntés azonban még nem született."

Ugyan a pakliban benne van, sajtóértesülések szerint mégsem valószínű, hogy Villeneuve a BAR-nál maradna, a két fél ugyanis kölcsönösen elégedetlen egymással: a csapat szerint a kanadai nem nyújt olyan teljesítményt, mint 1997-es világbajnoki címe idején, Villeneuve-öt viszont kifejezetten bosszantja, hogy a technikai problémák az esetek túlnyomó részében az ő autójánál lépnek fel. Mindenesetre a Kanadai Nagydíj után kijelentette, az egyetlen dolog, amit tehet, hogy "soha nem adja fel".