Vágólapra másolva!
David Coulthard, a Forma-1-es McLaren-istálló skót pilótája kijelentette, ha kell, támogatja csapattársát, Kimi Räikkönent a világbajnoki cím megszerzésében.

Ahogy minden évben, David Coulthard idén is leírta egy papírra: "Világbajnok akarok lenni!" Jól is kezdte a szezont, megnyerte az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, azóta azonban csak botladozik. 25 pontjával per pillanat a hetedik helyet foglalja el a világbajnoki pontversenyben, pontosan 29 egységgel van lemaradva az éllovas Michael Schumacher mögött. Ki is jelentette, hogy amennyiben a McLaren is úgy akarja, saját álmai helyett kész csapattársa, Kimi Räikkönen világbajnoki címére koncentrálni.

A finn pilóta hosszú ideig vezette a pontversenyt, ám a múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon Michael Schumacher elvette tőle az első helyet: a német megnyerte a montreali futamot, s mivel Räikkönen csak hatodik lett, négy pontos hátrányát három pontos előnyre "cserélte le". A sebességváltó gondok miatt a verseny feladására kényszerült Coulthard úgy látja, saját magának nem sok, csapattársának ellenben jó esélyei vannak a világbajnoki címre, így ha megkérik, gondolkodás nélkül segít Räikkönennek.

"Amennyiben elérkezik az a pont, amikor már matematikai esélyem sem lesz a vb-címre, a McLaren teljes joggal kérheti, hogy segítsem Räikkönent" - mondta Coulthard a Daily Telegraphnak. "Egy csapat tagja vagyok, amely mindig maximálisan támogatott engem, ezt tiszteletben kell tartanom: nem is fogok az árral szemben úszni, azt teszem, amire kérnek."