Vágólapra másolva!
A múlt vasárnapi Kanadai Nagydíj után a Ferrari világgá kürtölte, hogy Michael Schumacher és Rubens Barrichello új, 910 lóerős motorral vettek részt a futamon. A maranellóiak így tíz lóerővel verik az eddigi éllovas Williamst, ahol nagy botrány kerekedett Ralf Schumacher második helye miatt: Sir Frank Williams szerint a német nem tett meg azért mindent, hogy megelőzze bátyját.

Ha igazak a Ferrari háza tájáról kiszivárgott hírek, akkor már nem a Williamsé a legerősebb (BMW-)motor a Forma-1-es mezőnyben. A múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjat követően a maranellóiak ugyanis világgá kürtölték, hogy a futamot végül megnyerő Michael Schumacher autójában egy vadonatúj motor dolgozott, amely nem kevesebb, mint 910 lóerőt tud.

A BMW nem hivatalos információk szerint 900 lóerős motorokat szállít a Williamsnek, azaz a tűzpiros istálló tíz egységgel tud többet. "A futam során végig fékproblémákkal bajlódtunk, így ha nem vetettük volna be az új motort, vélhetően simán elment volna mellettem Ralf" - vallotta be Schumacher. "Mostantól azt mondanak a többiek, amit akarnak, tény azonban, hogy miénk a legerősebb motor a Forma-1-ben."

Ez a motor ráadásul rögtön győzelemmel mutatkozott be, Schumi elégedett is vele. "Nagy merészség volt bevetni az új motort, de szerintem jól döntöttünk. Amúgy is vakon bízom mérnökeink szakértelmében." Kételkedik viszont a Ferrari szavahihetőségében Mario Theissen, a BMW motorsportigazgatója. "Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az új motor valóban olyan erős, mint mondják. De végül is mindegy, mert előbb-utóbb mindenképpen visszavágunk a Ferrarinak!" - fogadkozott a szakember.

A Williamsnél a motoron kívül egyébként más gond is van: Sir Frank Williams, a gárda csapatfőnöke szerint hiába lett második Ralf Schumacher Montrealban, nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megelőzze bátyját. Bezzeg ha kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya lett volna Schumacher mögött, akkor valóban késhegyre menő küzdelmet láthattak volna a nézők. "Meggyőződésem, hogy Juan Pablo elszántabban támadta volna Schumachert" - jelentette ki Frank Williams. "Kicsit kételkedem benne, hogy Ralfnak nem lett volna esélye az előzésre."

Noha Ralf Schumachert nem először éri az a vád, hogy nem veszi fel a harcot bátyjával (tavaly a Brazil Nagydíj után vetették ezt a szemére), továbbra is saját igazát bizonygatja. "Nem voltam elég közel Michaelhez ahhoz, hogy megkíséreljem az előzést. Különben is, nyolc pontot szereztem a csapatnak, nem akartam kockáztatni a második helyet. Per pillanat az a legfontosabb, hogy a lehető legtöbb pontot szedegessük össze."