Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya, a Forma-1-es Williams-istálló pilótája szerint Michael Schumacher abbahagyja a versenyzést, amint nem jönnek a megszokott futamgyőzelmek.

A Ferrari a hét elején jelentette be, hogy kulcsemberei, köztük Michael Schumacher 2004 végén lejáró szerződését két évvel meghosszabbította. A 34 esztendős pilóta (és az egész marenellói stáb) nagy örömmel fogadta a hírt, ám akadt olyan is, jelesül Eddie Jordan, aki szerint ez az egész cécó felesleges volt: a Jordan-istálló első számú embere szerint hiába hosszabbították meg az ötszörös világbajnok kontraktusát, úgyis vissza fog vonulni 2006 előtt.

(Kicsit sem meglepő módon) hasonlóan nyilatkozott Juan Pablo Montoya is, a Williams pilótája szintén korai visszavonulást prognosztizál Schumacher számára. Mindezt csupán az teszi igazán érdekessé, hogy a Ferrari a kolumbiait ültetné be Schumacher autójába, amint a német befejezi pályafutását. "Ha elmaradnak a futamgyőzelmek, bizonyosan visszavonul 2006 előtt" - mondta az egyik bulvárlap által Schumacher legnagyszájúbb riválisának kikiáltott Montoya a vasárnapi Kanadai Nagydíj előtt. "Per pillanat könnyű volt meghoznia a döntést, miszerint még jó ideig a Ferrarinál marad, hiszen idén még egyértelműen ő a legesélyesebb a világbajnoki címre. De idővel minden megváltozhat..."

"Persze nem ismerem igazán Michaelt, így nem tudhatom, pontosan mi jár a fejében, de nagyon meglepne, ha úgymond esélytelenül is évekig autókázna még a Forma-1-ben. Azzal alaposan elcsúfítaná amúgy pazar eredménysorát, márpedig ez nem venné ki magát túl jól."

Montoyát mindenesetre nem izgatja különösebben, Schumacher marad-e vagy megy, bár a Bild című napilapban felesége elárulta, Juan Pablo akkor lenne igazán boldog, ha a világbajnoki címet a kerpeni legyőzésével kaparintaná meg. "Az tökmindegy, hogy Michael visszavonul vagy nem: ha itt van, akkor őt kell legyőzni, ha nincs, akkor meg valaki mást. Az elmúlt években óriási különbségek voltak az autók között, idénre ezek alaposan kiegyenlítődtek. Ezért van az, hogy az idény felénél nem ő vezeti a pontversenyt, s alaposan megnőtt azok száma, akik esélyesek egy futamgyőzelemre."