Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben nem a június végi Európa Nagydíjon, hanem csak a július 20-án megrendezésre kerülő silverstone-i futamon mutatkozik be a Forma-1-es McLaren-istálló új négykerekűje. Felborulhat a rajtsorrend a Kanadai Nagydíjon.

Hosszú hónapokat kellett várni arra, hogy a Forma-1-es McLaren-istálló egyáltalán bemutassa a 2004-es esztendőre tervezett versenygépét, ám a jelek szerint ahhoz is hónapok kellenek, hogy Ron Dennisék versenykörülmények között is bevessék végre az MP4-18-ast. A tervek eredetileg úgy szóltak, hogy a június 29-én sorra kerülő Európa Nagydíjon debütálnak az új Ezüst Nyilak, a wokingiak azonban majd' egy hónappal eltolták a bemutatkozás időpontját: az új McLarent így legkorábban a július 20-i Brit Nagydíjon lehet megcsodálni.

Pedig az új autó első tesztjei meglepően jól alakultak, a McLarennél össznépi megelégedéssel nyugtázták az eredményeket. Kiderült, az MP4-18 elég gyors ahhoz, hogy Michael Schumacher Ferrarijával is felvegye a versenyt, Norbert Haug Mercedes-sportfőnök mégis biztosra akar menni. Mint mondta, kell még egy kis idő a tökéletesítéshez. "Óriási lehetőségek rejlenek az autóban, ám először meg kell győzödnünk róla, hogy a megbízhatósága is rendben van-e" - nyilatkozta Haug. "Amennyiben ugyanis gyors, de fél verseny után felmondja a szolgálatot, bajba kerülhetünk. Eltart még egy kis ideig, míg mindent tökéletesre csiszolunk."

Michael Schumachernek tehát még három versenye van arra, hogy négypontos hátrányából előnyt kovácsoljon Kimi Räikkönennel szemben, a finn pilóta (jelen állás szerint) még pontosan ennyi ideig versenyez régi autójában. Pedig David Coultharddal egyetemben alig várja már, hogy az MP4-18-assal körözhessen, mindketten istenítik az új négykerekűt. "Nagy élmény volt először vezetni az új autót Barcelonában" - mondta Coulthard. "Alig várom, hogy a Kanadai Nagydíj után újra megtehessek vele néhány kört Jerezben." Kimi Räikkönen nagyjából ugyanezeket mondta el, egyedül annyit tett hozzá, hogy már "versenykörülmények között is nagyon szívesen kipróbálná az MP4-18-ast".