Vágólapra másolva!
A Monacói Nagydíjat követő esti banketten kiderült: Montoya autója majdnem megadta magát a cél előtt, Räikkönen már hisz a világbajnoki címben, Schumacher pedig tesztelés helyett egy amerikai farmon piheni ki a monte-carlói fáradalmakat.

Noha a Monacói Nagydíj ismét rendkívül unalmas versenyt hozott (néhányan fel is vetették, a futamnak nincs helye a versenynaptárban, ám Bernie Ecclestone erre kategorikusan kijelentette, amíg ő él, Monte-Carlóban mindig lesz verseny), a pilóták és csapattagok a szokásos módon vezették le a feszültséget: buliztak egy nagyot.

Ezen az összejövetelen kiderült, Mario Theissen, a BMW motorsportokért felelős igazgatója a futam előtt megígérte, amennyiben valamelyik Williams-pilóta nyeri a versenyt, megmártózik a nem éppen strandolásra kitalált monte-carlói kikötő vizében. Noha a szakember mindent bevetett, hogy ne kelljen teljesítenie felelőtlen ígéretét, a diadalittas szerelők elől nem menekülhetett: azok kétoldalról megragadták, s nemes egyszerűséggel behajították a tengerbe dr. Theissent.

A kényszerű fürdőzés után a BMW-főnök elismerte, Juan Pablo Montoya majdnem kiesett a Monacói Nagydíjról. "Hét körrel a vége előtt a boxból szóltunk neki, lassítson kicsit, mert aggasztóak az autó adatai" - mondta Theissen. "Három körrel a leintés előtt azonban Montoya jelezte, ha nem gyorsít, Räikkönen tuti megelőzi. Hagytuk, tegye, amit jónak lát, de azért meg kell jegyeznem: soha nem gondoltam volna, hogy három kör ilyen hosszú ideig is eltarthat... Szerencsére az autó kitartott."

Kimi Räikkönennek így maradt a második hely, a McLaren finn pilótája azonban így is növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben. Ki is jelentette, hogy most már valóban hisz a világbajnoki címben. "Kezdem elhinni, hogy tényleg enyém lehet a világbajnoki trófea" - mondta Räikkönen. "A szezonnak már majdnem a fele lement, s négy pont az előnyöm Schumacherrel szemben. Az új autónk pedig még be sem mutatkozott..."

Most már Schumacher is kezd tartani a fiatal titántól, így az este során odasétált Norbert Haughoz, a Mercedes sportfőnökéhez, s tréfásan megemlítette neki: igazán elküldhetné olyan egyhavi szabadságra a finn versenyzőt. Räikkönennek azonban esze ágában sincs szabadságra menni, éppen ellenkezőleg: ezen a héten gőzerővel teszteli az új McLarent, hogy minél hamarabb rajtra kész legyen. Schumi ezzel szemben inkább a pihenésre szavazott, családjával Amerikába repült, s egy ottani farmon múlatja az időt egészen a június 15-én esedékes Kanadai Nagydíjig.