Vágólapra másolva!
Michael Schumacher a Forma-1-es McLaren-istálló új versenygépéről, az MP4-18-asról kijelentette, hogy igazándiból nincs abban semmi különleges.

Michael Schumacher, a Ferrari első számú pilótája a sportinglife című internetes portálnak adott nyilatkozatában kijelentette, csapatának és neki sincs semmi félnivalója a McLaren múlt héten bemutatott új versenygépétől. David Coulthard az MP4-18-astól várja, hogy végre valós esélye legyen a világbajnoki cím megszerzésére (Alexander Wurz háromnapos Le Castellet-i tesztjét sikeresnek értékelték a wokingi főhadiszálláson), Schumacher szerint azonban nem olyan nagy dobás az új autó, mint azt előzetesen várták.

"Különösebben nem aggódom az új McLaren miatt" - mondta a 2003-as Ferrariban eddig veretlen kerpeni pilóta. "Mérnökeink az F2003-GA-val mestermunkát alkottak, amely bizonyosan 'túléli' majd a McLaren támadásait. Lehetséges, hogy a versenyek szorosabbak lesznek, de emiatt nem pánikolunk."

"Igaz, a wokingiak alkalmaztak néhány szokatlan megoldást autójukon, mégsem hiszem, hogy a végeredmény különösebben eltérne az átlagostól. Mikor először megpillantottuk, nem volt olyan érzésünk, hogy félnünk kellene az MP4-18-astól: azt ugyan nem kétlem, hogy gyors lesz és megbízható, ám minket nehéz lesz legyőznie."

Az új McLarent Adrian Newey alkotta meg, s a wokingiak reményei szerint segítségével megszerzik minimum a konstruktőri világbajnoki címet. Az autó a tervek szerint az Európai Nagydíjon (június 29.) debütál, addig a tavalyi gép módosított változatával versenyez David Coulthard és Kimi Räikkönen.