Vágólapra másolva!
A háromszoros Forma-1-es világbajnok Nelson Piquet szerint Michael Schumacher sokkal jobb pilóta, mint Ayrton Senna volt, s hamarosan minden idők legjobbja lehet.

Az 1981-es, '83-as és '87-es világbajnok Piquet jelenleg egy brit Forma-3-as bajnokságban szereplő csapatot igazgat, amelyben fia, Nelson Angelo versenyez. A brazil pilóta volt Michael Schumacher első csapattársa a Benettonnál (1991), s 1987-ben éppen Sennával szemben szerezte meg a világbajnoki koronát.

"Jelenleg egyértelműen Michael Schumacher a világ legjobb Forma-1-es versenyzője" - mondta Piquet a Daily Express című lapnak. "Minden idők legjobbja lehet, bár elképzelhető, már most is az. Meglátásom szerint ha az autókból minden elektronikus eszközt eltávolítanának, Schumacher mindenkinél jobb lenne: még csapattársára, Barrichellóra is másodperceket verne ugyanabban a Ferrariban."

"A legnagyobbá egyébként az teszi, hogy nem váltogatja a csapatait évről évre, a Ferrarinál akar a legjobb lenni. Annak idején volt bátorsága egy olyan együtteshez igazolni, amely több mint húsz éve nem nyert világbajnoki címet. Volt türelme kivárni, amíg a közös munka meghozta gyümölcsét, erre Senna soha nem volt képes. Ő mindig a legjobb csapatban akart szerepelni, a Williamshez is ezért ment a McLarentől. Számomra ez teszi Schumachert nagyobb pilótává nála, s mondom mindezt annak ellenére, hogy én is brazil vagyok, mint Senna."

Az ötszörös világbajnok Schumacher egyébként beállítja Ayrton Senna csúcsát, ha vasárnap hatodszor is megnyeri a Monacói Nagydíjat. Az 1994-ben tragikus versenybalesetben elhunyt dél-amerikai legenda először 1987-ben diadalmaskodott, majd 1989 és 1993 között sorozatban ötször volt verhetetlen. A Ferrari német világsztárja 1994-ben, 1995-ben, 1997-ben, 1999-ben és 2001-ben lett Monte-Carlo királya. Tavaly a második helyen ért célba a skót David Coulthard (McLaren-Mercedes) mögött.

"Különleges a Monte-Carló-i Nagydíj, ez nem is vitás. Óriási élményt jelent, hogy közvetlenül a védőkorlátok mellett száguldunk, ez ugyanakkor a szokásosnál is nagyobb kihívás" - mondta a legutóbbi három futamot megnyerő Schumacher. "A legkisebb hiba végzetes lehet, ezért egy pillanatra sem hagyhat ki a figyelmünk. Alig várom már, hogy újra száguldhassunk Monte-Carlo utcáin." Michael Schumacher (38 pont) átveszi a vezetést összetettben, ha legalább két ponttal többet szerez az éllovas finn Kimi Räikkönennél (McLaren-Mercedes, 40).

[origo]