Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Jordan-Ford-istálló olasz pilótája, Giancarlo Fisichella elégedetlenségének adott hangot, amiért az Osztrák Nagydíjon zsinórban harmadszor esett ki.

Eddie Irvine után ezúttal az első számú pilóta, Giancarlo Fisichella bírálta a Forma-1-es Jordan-Ford-istállót annak versenyképtelensége miatt. Az olasz versenyző hat körrel az Osztrák Nagydíj leintése előtt esett ki az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt, csapattársa, Ralph Firman pedig csak a 11. lett.

"Finoman szólva sem vagyok boldog" - morgolódott Fisichella. "Újabb csalódást keltő futamon vagyok túl, zsinórban harmadszor estem ki önhibámon kívül. (A San Marinó-i Nagydíjat öt körrel a vége előtt fejezte be, a jegyzőkönyvben azonban a 15. helyen szerepel a neve.) Nem lesz ez így jó, valamit sürgősen ki kellene találnunk a jövőre." Fisichella azért néhány biztató szót is eleresztett Baumgartner Zsolt újdonsült csapata felé. "Tisztában vagyok vele, hogy a gárda keményen dolgozik, bízom benne, hogy a fiúk hamarosan előrukkolnak valami fejlesztéssel."

Fisichella idén megnyerte a leginkább kaotikusként jellemezhető Brazil Nagydíjat, ám ebben segítségére volt az időjárás: az olasz igazi esőmenő hírében áll, vizes pályán nagyszerű dolgokra képes. Száraz aszfalton egyelőre esélye sincs jó eredmény elérésére, a Jordan ugyanis nem tudja tartani a lépést a többiekkel. "Nem vagyunk elég gyorsak" - ismerte el nemrégiben Eddie Jordan csapatfőnök is, pedig Fisichella ennél többet érdemelne.

Az olasz pilótát igen nagyra tartják Forma-1-es berkekben, mindamellett egyöntetű a vélemény, hogy sohasem ülhetett a tehetségéhez méltó autóban. Fisichella ezért egy élcsapatban képzelné el a 2004-es esztendőt, a Ferrari, a McLaren és a Williams ülései azonban foglaltak a következő szezonra is.