Vágólapra másolva!
Michael Schumacher optimistán várja a vasárnapi Osztrák Nagydíjat, a Ferrari ötszörös világbajnoka zsinórban harmadszor is nyerni szeretne. Nem tartja ugyanakkor igazán komoly ellenfélnek a Renault-t, továbbra is a McLarent tekinti a fő ellenlábasnak. Bizakodik a Williams is.

A Ferrari a múlt heti intenzív tesztelés után (az istálló mind a négy pilótája el volt látva munkával) néhány nap pihenőt adott ötszörös világbajnokának, Michael Schumachernek, a német igyekezett is hasznosan eltölteni szabadidejét: hazautazott svájci otthonába, s aktív pihenéssel múlatta az időt a világbajnokság hatodik futama, a spielbergi Osztrák Nagydíj előtt.

Schumacher Fioranóban és Mugellóban egyaránt hibátlan teszteket zárt, a kerpeni így természetesen (mondhatni szokás szerint) optimistán várja a futamot. Egyetlen feladata lesz még az (utolsó) Osztrák Nagydíj előtt, szerdán jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen lép pályára Nova Goricában. "Az elmúlt héten töménytelen mennyiségű munkát végeztünk el, s az adatok alapján teljes joggal lehetünk bizakodóak a spielbergi futam előtt" - mondta Schumacher. "Lehetőleg még tovább szeretnénk faragni a McLarennel szembeni hátrányunkat, de igazán elégedettek akkor lennénk, ha már az A1-Ringen megfordítanánk mind az egyéni, mind a konstruktőri világbajnokság állását."

Hiába a Renault idei remeklése, Schumacher (Jean Todt csapatfőnökkel egy követ fújva) továbbra is a McLarent tekinti a Ferrari idei legfőbb ellenlábasának, ugyanakkor úgy véli, roppant izgalmasan alakul a 2003-as világbajnokság. "Nem hinném, hogy félnünk kellene a Renault-tól, egyelőre nem rukkoltak elő igazán komoly fejlesztésekkel. Az egy dolog, hogy Alonso révén a Spanyol Nagydíjon remek eredményt értek el, de egy verseny alapján botorság lenne máris világbajnok-esélyessé kikiáltani őket. Továbbra is a McLaren tekinthető idei legnagyobb ellenfelünknek, s kíváncsian várom, új autójukkal mire lesznek képesek."

"Szerintem eddig roppant izgalmasan alakul az idei világbajnokság, nemcsak a versenyzők, hanem a nézők szempontjából is. Néhány pont választja csak el egymástól az első helyezetteket, azaz versenyről versenyre változhat a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy egészen az idény végéig kemény harc lesz majd a világbajnoki címért."

[origo]