Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Ferrari-istálló szeretné megkaparintani a szupertehetséges spanyol ifjoncot, Fernando Alonsót, 2001-ben állítólag már előszerződés is köttetett a két fél között.

Nincs Forma-1 pletykák nélkül, erről a száguldó cirkusz sokéves történetében már többször megbizonyosodhattunk. Hétről hétre röppennek fel valós vagy éppen valótlan alapokon nyugvó feltételezések, a legújabb szerint a Ferrari szemet vetett a Renault szupertehetségére, Fernando Alonsóra.

A maranellóiak figyelmét sem kerülte ugyanis el, hogy a 21 esztendős spanyol pilóta egész egyszerűen autóversenyzésre született: Alonso (gyakorlatilag újoncként) az idei szezon eddigi összes versenyén pontot szerzett, mi több, háromszor a dobogóra is felállhatott. Jean Todték éppen ezért biztosak benne, hogy legkésőbb jövőre már a világbajnoki címért fog Alonso harcolni, s hogy egy potenciális riválissal kevesebb legyen a mezőnyben, leigazolnák.

Az olasz istálló ügyvédjei már meg is kezdték a szimatolást Alonso szerződése után, a jogászok arra lennének kíváncsiak, miképpen lehetne kivásárolni a spanyolt. Az biztos, hogy Alonso szívesen menne a Ferrarihoz (persze ki nem?), 2001-ben állítólag előszerződést is kötött a világbajnok alakulattal. Azaz könnyen elképzelhető, hogy a 2005-ös szezonban ő lesz Rubens Barrichello vagy éppen Michael Schumacher utóda, ugyanis mindkét versenyzőnek 2004 végén jár le a kontraktusa.

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore (aki annak idején menedzserként a szárnyai alá vette Alonsót) így tehát nehéz döntés elé nézhet: ha elengedi pilótáját, bizonyosan több millió dollárral gazdagodik, ugyanakkor csapatának minden esélye elúszik a hőn áhított világbajnoki címre...