Vágólapra másolva!
Michael Schumacher a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után kijelentette, még hosszú éveket szándékozik eltölteni a Forma-1-ben. A Le Castellet-i tesztelésen ismét Marc Gené volt a leggyorsabb.

Michael Schumachert a jelek szerint alaposan megnyugtatta, hogy új Ferrarijával is legyőzhetetlennek bizonyult a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíjon, kijelentette, hogy korábbi nyilatkozataival ellentétben egyáltalán nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata, mi több, hosszú éveket szeretne még eltölteni a Forma-1 világában. Hatodik világbajnoki címét mindenképpen be akarja gyűjteni (erre minden esélye meg is van, továbbra is ő a világbajnokság legnagyobb esélyese), s a versenyzést addig akarja folytatni, míg tartani tudja a lépést fiatal riválisaival.

"Messze vagyok még a visszavonulástól, addig eszem ágában sincs elhagyni a Forma-1-et, míg bárkivel felveszem a versenyt" - mondta Schumacher, akinek a 2004-es esztendő végén jár le szerződése a Ferrarival, de ezek szerint kész a hosszabbításra. "Éveket szeretnék még eltölteni a száguldó cirkuszban, hogy utána mi lesz, az nem is érdekel. Az a legcsodálatosabb egyébiránt ebben az egészben, hogy mindenki engem akar legyőzni. De inkább veszítsem el a trónomat, semmint hogy soha ne érjek fel a csúcsra, márpedig ez nekem eddig ötször is megadatott."

Schumacher pályafutása során gyakorlatilag már teljes egészében átírta a Forma-1-es rekordokat, 66 futamgyőzelmével, 53 leggyorsabb körével és 973 eddig megszerzett pontjával magasan vezeti a vonatkozó listákat, s a pole pozíciók tekintetében is már csak 12-vel van lemaradva az éllovas Ayrton Sennától.