Vágólapra másolva!
A Forma-1-es BAR-Honda-istállóban versenyző kanadai Jacques Villeneuve elfogadhatatlannak minősítette csapata teljesítményét, miután az idény eddigi öt versenyéből hármat nem tudott befejezni műszaki hiba miatt.

Jacques Villeneuve-nek elege van abból, hogy műszaki problémák egész sorozata miatt szinte csak véletlenszerűen tud egy futamot befejezni, ezért a múlt vasárnapi Spanyol Nagydíj után erősen kritikus hangnemben nyilatkozott a BAR-Hondáról. A kanadai pilóta a 13. körben volt kénytelen feladni a barcelonai futamot (motorja mondta fel a szolgálatot), pedig feltehetően ponto(ka)t szerzett volna.

"Nehéz megemészteni a történteket" - mondta Villeneuve. "Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy versenyről versenyre technikai gondokkal kell küzdenem, melyekről én a legkevésbé sem tehetek." Villeneuve a verseny elején még a hetedik helyen állt, csapattársa, Jenson Button az ötödik volt (onnan is indult), állítólag azonban sokkal kevesebb benzin volt autójában. "Sokkal nehezebb autóval indultam, mint Jenson, ezért is végeztem annyira hátul az időmérő edzésen. Jó stratégiával készültünk, de persze mindhiába: semmire sem mentem vele."

Villeneuve-nek amúgy igencsak rosszul áll a szénája a BAR-nál, hónapokkal ezelőtt megmondták neki, amennyiben nem szállítja az eredményeket, 2003 végén repül. Márpedig Villeneuve utoljára 1997-ben nyert futamot, akkor, amikor a Williams színeiben világbajnok lett. 1998 óta szerepel a BAR-nál, egyelőre azonban sikerélmény nélkül, s ez felettébb kezdi frusztrálni a kanadait: tisztában van vele, minden egyes kiesésével csökken piaci értéke, márpedig 13 millió eurós éves fizetésével jelenleg ő a Forma-1 második legjobban fizetett pilótája.