Vágólapra másolva!
Michael Schumacher volt a leggyorsabb a Forma-1-es Spanyol Nagydíj első időmérő edzésén, így jól mutatkozott be a Ferrari idei autója, az F2003-GA.

A McLaren-Mercedes két pilótája kezdte a gyakorlást, de Kimi Räikkönen és a skót David Coulthard is alaposan elmaradt M. Schumacher tavalyi, 1:16.364 perces rekordjától. Őket az ötszörös világbajnok sztárpilóta követte, biztosan az élre került, de nem tudott 1:17 alá kerülni, így a csúcsot sem veszélyeztette.

A közepes időt elérő Fernando Alonso után Rubens Barrichello is "kipróbálta" az új Ferrarit, s a 2. helyre került csapattársa mögé. A szabadedzésen legjobb, most hatodikként rajtoló Ralf Schumacher elmaradt a várakozásoktól, senkit sem tudott megelőzni a sztárok közül. Csapattársa, a tavaly hét gyakorláson is első Juan Pablo Montoya sem remekelt, R. Schumacher mögé szorult. Következett Jarno Trulli, s nagy meglepetésre a 2. helyre került, a Ferrari két pilótája közé.

Az edzés második felében sokáig Jenson Button okozta a legkellemesebb meglepetést, a hajráig csak M. Schumacher, Trulli és Barrichello ért el nála jobb időt. Az edzésspecialistának számító Mark Webber sem panaszkodhatott, az 5. helyet szerezte meg, de csak rövid ideig. A 15. helyen rajtoló Olivier Panis ugyanis megelőzte. Az edzés utolsó negyedét Cristiano da Matta nyitotta, s az újonc brazil kiválóan teljesített, a 4. lett.

A vasárnapi futam rajtsorrendjét a szombati, 14 órakor kezdődő második időmérő edzés határozza meg.