Vágólapra másolva!
Ahogy közeleg a hétvégi San Marinó-i Nagydíj időpontja, a Ferrari-pilóták nyilatkozatai úgy lesznek egyre magabiztosabbak. Michael Schumacher például ismét biztos sikert jósolt, de Rubens Barrichellónak is a győzelem az elsődleges célja. Kimi Räikkönen bizonyítani akar, elképzelhető, hogy megismétlik az interlagosi díjátadót.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A hétvégi San Marinó-i Nagydíjjal újra az európai kontinensre költözik a Forma-1, a versenyzők legnagyobb örömére. A Ferrari háza táján is nagy a vigalom, Imola ugyanis a marenellói alakulat hazai pályájának tekinthető. Ennek megfelelően nem maradhatnak el a kötelezően optimista, nagy-nagy győzelmeket ígérő nyilatkozatok, Michael Schumacherre és Rubens Barrichellóra bátran lehet számítani ilyen téren.

Az ötszörös világbajnok német pilóta már-már menetrendszerűen jelentette ki, hogy csapata képes véget vetni a 2003-as kudarcsorozatnak, s újra győzelmet ünnepelhetnek a fanatikus Ferrari-drukkerek. Schumachert nem különösebben zavarja, hogy a Ferrari 16 pontjával jelenleg csak harmadik a világbajnoki pontversenyben, s idén Rubens Barrichello révén csak egy második helyet tud felmutatni a csapat.

Schumit összeroppantja a tét/sport/f-1/20030325schumit.htmlSchumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25513

"Olyan eredményt akarunk elérni, amelyet szurkolóink méltán ünnepelhetnének végre" - zengte Schumi. "Erre a nemes tettre Imolánál jobb helyszínt elképzelni sem lehet, hazai pályán szinte kötelező lenne hozni a győzelmet. A San Marinó-i Nagydíjat egyébként mindig nagyon izgatottan várom, a fanatikus olasz drukkerek előtt élmény versenyezni: valóban extra erőt és motivációt adnak. Itt az ideje, hogy végre jobbra forduljanak számunkra a dolgok, hiszem, hogy ez valóban így is lesz."

Schumacher szerint egyáltalán nem hátrány, hogy Imolában még a tavalyi autóval versenyez a Ferrari. "Nem hinném, hogy a többiekkel szemben hátrányba kerülünk így. A megbízhatóság ebben a sportgában roppant fontos szempont, éppen ezért a legkisebb kockázatot sem vállalhatjuk." A kerpeni a mclarenesekről is ejtett néhány szót: "Meglep, hogy David Coulthard már most ennyire versenyképes, arra számítottam, az idény elején csak Räikkönentől kell majd tartanom. Senki nem hitt nekem, mikor az idény elején azt mondtam, a wokingiak komoly riválisaink lesznek, most loholhatunk utánuk."

Rubens Barrichellohttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30183Barrichello: Az idei lesz a legjobb évem/sport/f-1/20030331barrichello.html

Magabiztosságért Rubens Barrichellónak sem kell a szomszédba mennie, a brazil Schumacherhez hasonlóan optimista hangnemben nyilatkozott, noha 1994-ben majdnem halálosat bukott San Marinóban. "Szeretem Imolát" - jelentette ki Barrichello. "A múltat már lezártam magamban, nem foglalkozom az évekkel ezelőtt történtekkel. Remek versenypálya a San Marinó-i, nem könnyű itt az autókat beállítani. Az elmúlt években egyre közelebb kerültem az imolai győzelemhez, idén remélhetőleg már felállhatok a dobogó tetejére. Ennél nagyobb esélyem talán soha nem volt a sikerre, hiszem, hogy az idény eddigi legjobb versenye előtt állunk."

A Ferrari a régi autóval indul Imolában/sport/f-1/20030412aferrari.htmlFerrarihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27940

Eldőlt egyébként, hogy az új Ferrari Barcelonában debütál, Jean Todt csapatfőnök is megerősítette a hírt. "Villámgyors lesz az új autó" - mondta a francia szakember. "Imolára még nem sikerült rajtra kész állapotba hoznunk, a gyorsaság megvolt, a megbízhatóság azonban nem. S nem elég a pályán mindenkit lehagyni, valahogy a célba is be kell evickélni. Spanyolországba viszont már az F2003-GA-val utazunk."