Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher levelet kapott Sir Frank Williams csapatfőnöktől, valamint Patrick Head főmérnöktől, amelyben a Williams-BMW elöljárói azt követelik a német pilótától, mutassa meg végre, hogy érdemes volt őt leigazolni. Bátyja, Michael Schumacher mindeközben kijelentette, nem rúgta ki főmérnökét, Chris Dyert.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A The Sun című angol bulvárlap értesülései szerint Ralf Schumacher erősen kritikus hangvételű levelet kapott a vasárnapi Brazil Nagydíj előtt a Williams-BMW elöljáróitól, Sir Frank Williams csapatfőnöktől, valamint Patrick Head főmérnöktől. Az irományban arra szólítják fel a Forma-1 harmadik legjobban fizetett (évi 11 millió eurót keres) német pilótáját, hogy ébredjen fel Csipkerózsika-álmából, kapja össze magát, s gyorsuljon fel végre.

A levélírók úgy érzik, Ralf sokkal többre hivatott annál, mint hogy a világbajnoki pontverseny nyolcadik helyén szerénykedjen, képességei alapján az első helyért kellene csatáznia. Szemére vetik azt is, hogy míg csapattársa, a vb harmadik helyén álló Juan Pablo Montoya rendre harcban van az első rajtkockáért, ő messze lemaradva a középmezőnyben végez: álláspontjuk szerint Ralfnak a rajtrács elején van a helye.

Montoya leírta a Ferrarit/sport/f-1/20030401montoya.htmlSchumi 45 millió eurót akaszt le a Ferrariról/sport/f-1/20030226fizetesi.htmlRalf Schumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25949

A kritika némileg meglepő, hiszen az idényből még csak két futam ment le, s Ralf Schumacher Ausztráliában és Malajziában is pontszerző helyen végzett: Melbourne-ben nyolcadik, míg Sepangban negyedik lett, dacára annak, hogy csak a 17. rajtkockából vághatott neki a versenynek. Montoya ezzel szemben csak egyszer végzett pontszerző pozícióban, igaz, az Ausztrál Nagydíjon a dobogó második fokáról integethetett a közönségnek, Malajziában pedig már az első körben tönkretette versenyét a brazil Pizzonia. Frank Williams és Patrick Head számára mindenesetre már ennyi is elegendő volt ahhoz, hogy felszólítsák Ralf Schumachert: kezdjen el megdolgozni a pénzéért.

"Frank és Patrick jelenleg úgy érzik, a semmiért fizetjük Ralfot" - idézte a Sun a Williams egyik meg nem nevezett munkatársát. "Tisztában vannak vele, a német mire képes valójában, s mostantól elvárják tőle, hogy ezen a szinten teljesítsen, s ne a pontszerző helyekért, hanem a dobogóért harcoljon." Ralf Schumacher a napokban cáfolta, hogy a Toyotához szerződne, s kijelentette, a Williamsszel szeretne szerződést hosszabbítani. Mario Theissen sportigazgató televíziós nyilatkozata is arra utal, hogy a brit istálló Schumacherrel képzeli el a jövőt ("a folyamatosságban rejlik az erőnk" - mondta többek között az egyik bajor tévében), amennyiben azonban a német nem kezdi szállítani az eredményeket, nem biztos, hogy jövőre is a Williams pilótája lesz.