Vágólapra másolva!
A brazil Rubens Barrichello volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj első időmérő edzésén a finn Kimi Räikkönen és a kanadai Jacques Villeneuve előtt. A címvédő Michael Schumacher a negyedik helyen végzett.
Forrás: EPA
Barrichello joggal örül: egyelőre ő alkalmazkodott legjobban az új regulákhoz Fotó: EPA

Az új szabályoknak megfelelően a tavalyi szezon legjobbja, az ötszörös világbajnok német Michael Schumacher (Ferrari) kezdett, s 1:27.103 p-cel tette le névjegyét, ami a harmadik helyre lett volna jó a szabadedzésen. Csapattársa, a brazil Rubens Barrichello hatalmas tempóban száguldott, első részideje négy tizeddel volt jobb, a végére még növelte is előnyét, s biztosan az élre került.

A Williams-BMW két versenyzője, a tavaly hét edzéselsőséget szerző kolumbiai Juan Pablo Montoya, valamint a német Ralf Schumacher messze elmaradt a várakozásoktól, s a szabadedzésen második skót David Coulthard sem tudta megközelíteni a Ferrari klasszisait.

Érkezett az első, nem hivatalos gyakorláson legjobb finn Kimi Räikkönen, s a pálya első szakaszán "begyűjtött" minimális hátrányát megőrizve felzárkózott Barrichello mögé, megelőzte az idősebbik Schumacher-fivért. Az őt követő pilóták közül az angol Jenson Button a negyedik helyre került, de még a többiek (Trulli, Heidfeld és Fisichella) is jobbak voltak Ralf Schumachernél.

Az Ausztrál Nagydíj első időmérő edzésén hárman kerültek 1.27-en belülre. A teljes sorrend>>>


Az újoncok közül először az angol Ralph Firman próbálkozott, bemutatkozása nem volt sikeres. Kétszer is látványosan hibázott, így a mezőnyből elsőként szorult a Willams-BMW német sztárja mögé.

Ki lesz a világbajnok?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27242

A brazil Antonio Pizzonia még a szigetországitól is elmaradt, nem tudott 1:30 alá kerülni, s ez vonatkozott a szintén most bemutatkozó angol Justin Wilsonra is. A szombati második időmérő edzésen a pénteki eredmények alapján indulnak a pilóták, de fordított sorrendben. Vagyis Wilson kezdi a száguldást, s Barrichello fejezi be.