Vágólapra másolva!
Juan Pablo Montoya szerint a mentálisan erős pilótáknak kedvez az időmérő edzések új lebonyolítási rendje, magát ezek között tartja számon.

Alig több mint egy hét van hátra a 2003-as Forma-1-es idény első időmérő edzéséig, s a húsz pilóta, valamint a szurkolók is érdeklődve várják, hogy a tréningekre vonatkozó új, idei előírások (pénteken és szombaton is csak egy mért kört lehet megtenni) miként alakítják át az erőviszonyokat. Miután a nemzetközi szövetség az időmérő edzés és verseny közötti tankolást megtiltotta, még tovább nehezítette a versenyzők dolgát: a Williams-BMW pilótája, Juan Pablo Montoya viszont nem aggódik.

Montoya megnősült/sport/f-1/20021027montoya.htmlMontoya Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26387Williamshttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25555

A kolumbiai tavaly hét pole pozíciót zsebelt be, egy ízben sebességi világcsúcsot is döntött, s hiába érte el legjobb eredményeit többnyire utolsóra, véleménye szerint az egykörös szabály sem állíthatja őt meg. Mentális erejében bízva idén is az időmérők királya szeretne lenni. "Az új szabály a mentálisan erős pilótáknak kedvez, akik a kellő pillanatban tudják tudásuk legjavát nyújtani" - magyarázta Montoya. "Én magamat ezen versenyzők köré sorolom, s nem aggódom olyan apróságok miatt sem, mint például az időjárás: minden körülmények között a legjobbat fogom nyújtani."

Noha a Williams a tavalyi világbajnokságot a második helyen zárta a Ferrari mögött, a különbség sokkalta nagyobb a két istálló között, mint ahogy azt Sir Frank Williams csapatfőnök szeretné. Montoya optimizmusát ebben a kérdésben sem lehet aláásni: "A BMW fantasztikus munkát végzett, idén könnyebb, erősebb, megbízhatóbb motorunk van, mint volt tavaly. Mindez azt jelenti, hogy a csapat jó irányba tart, s képes lesz harcolni a világbajnoki címért."