Vágólapra másolva!

India is Forma-1-et akar

A Forma-1 világszerte növekvő népszerűségét és elfogadottságát bizonyítja, hogy India is szívesen rendezne futamot, s már keresik a szükséges létesítmény számára a legjobban megfelelő terepet.

A szándék komolyságát jelzi, hogy nemrég a 2012-es olimpia lebonyolítására is pályázó országban járt Hermann Tilke, a malajziai Szepangban található versenypálya főtervezője. "Négy lehetséges helyszínt jártunk be, s a szakember leginkább Bangalore lehetőségeivel volt elégedett. Ott sokkal kedvezőbb az időjárás, mint Bombayben, Chennaiban vagy Haidarábádban" - mondta egy turisztikai és idegenforgalmi témákban illetékes indiai vezető.

A jelenlegi tervek szerint 150 millió dollárba kerülne a pályaépítés, ötcsillagos szállodával, kongresszusi központtal és golfozási lehetőséggel együtt.

Forma-1http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28437

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke már egy évvel ezelőtt leszögezte: a Forma-1-nek még inkább nyitnia kell Ázsia felé. Jelenleg a szuzukai és a szepangi futam, a Toyota-csapat, motorszállítóként pedig a Honda képviseli a földrészt az autós gyorsasági világbajnokságban, valamint számos kisebb-nagyobb támogatást nyújtó szponzor is jelen van a világ egyik legnépszerűbb versengésében.