Vágólapra másolva!
Az idén első Forma-1-es szezonját produkáló japán Szato Takuma a Jordantől a BAR-hoz igazolt - tesztpilótának.
Fotó: EPA
Szato szerint nem visszalépés a "tesztpilótaság" Fotó: EPA

Szato három évre írt alá, s szerződésében található egy záradék is, melynek értelmében - ha a dolgok számára kedvezően alakulnak - 2004-ben és 2005-ben Jenson Button társaként versenyezhet.

A japán ugyan elvileg még egy évig a Jordenhez volt kötve, de elfogadta, hogy a kevés pénzből gazdálkodó csapatnak olyan pilóta kell, aki mellett megendgedhetik maguknak Giancarlo Fisichella fizetését.

"Kellemetlen, hogy jövőre nem versenyezhetek a Jordannel, de én nem látom visszalépésnek a BAR teszter posztját. Olyan csapatnál szeretnék vezetni, ahol a vezetői képességeim fontosabbak az egyéb tényezőknél" - nyilatkozott Szato.

"2003-ban lehetőségem lesz fejleszteni az autót, s ez nagyon fontos a saját fejlődésem szempontjából is. 2002 második felében alig teszteltem, pedig a megtett kilométerek hihetetlenül fontosak az F1-ben, mert az autók technológiája nagyon bonyolult és időbe kerül a fejlődés" - fejtegette a pilóta.

A kerékpárbajnokból lett F1-es pilóta/sport/f-1/istallok/20011010szato.htmlSzato Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=47378

Szato már volt tesztpilóta, 2001-ben éppen a BAR alkalmazásában, korábban pedig a brit Formula 3-as bajnokság megnyerésével tette le a névjegyét. Idén az évadzáró Japán Nagydíjon szerzett ötödik helyével jelentősen javított megítélésén, s a BAR nem is mulasztotta el az alkalmat, hogy lecsapjon a japánra, akitől a Hondával való kapcsolattartás könnyítését is várják.