Vágólapra másolva!
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke ismét keményen bírálta a Nemzetközi Automobil Szövetség vezérkara által a Forma-1-ben bevezetett változtatásokat.

"Én előre megmondtam, hogy ezek a reformok semmit sem érnek, s rövidesen a módosításokat is módosítani kell" - jelentette ki az 53 éves vezető. "Az új pontrendszer például akár azt is eredményezheti: úgy nyer világbajnokságot egy pilóta, hogy egyetlen GP-n sem győzött, mivel az első nem néggyel, hanem csak kettővel kap több pontot a másodiknál. Én türelmes vagyok, kivárom mit döntenek az okosok."

Februárra elkészül az új Ferrari/sport/f-1/20021113februarra.htmlFerrarihttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=27940

Di Montezemolo korábban "gyengeelméjűnek" nevezte a tervezett változtatások egy részét. A FIA október 28-án úgy határozott, hogy jövőre az eddigi hat helyett a legjobb nyolc versenyzőnek jár pont és két időmérő edzés lesz.

A reformok célja, hogy izgalmasabbá váljanak a versenyek, mivel idén a német Michael Schumacher és a Ferrari nyomasztó fölénye miatt alaposan csökkent az érdeklődés a sportág iránt.