Vágólapra másolva!
Jövőre tiltott lesz a Forma-1-ben a csapatsorrend alkalmazása. A Ferrari gyakran élt a módszerrel, ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 2003-ban erős megfigyelés alatt tartja majd a csapatot - jelentette ki Bernie Ecclestone.

Az FIA hétfői találkozóján a csapatok és a szövetség is elfogadta az eredmények mesterséges befolyásolását tiltó új szabályt. A Ferrari idén Ausztriában és az Egyesült Államokban is óriási botrányt kavart azzal, hogy az utolsó métereken "váltotta le" a győztest.

Ecclestone beszállna a Ferrariba/sport/f-1/20020918ecclestone.htmlOsztrák Nagydíj/sport/f-1/20020512osztrak.htmlAmerikai Nagydíj/sport/f-1/20020929biztositottak.htmlFerrarihttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=27940

Ecclestone szerint az istállók megtalálhatják a módját, hogyan alkalmazzák a pilótáik közti sorrendet, de a Scuderiát "mikroszkóppal" vizsgálják majd, nehogy megszegje a megállapodást.

"Jelenleg a Ferrari azt tesz, amit akar senki és nem mond semmit. Mostantól viszont óvatosnak kell lenniük" - fejtegette Ecclestone. "Nem kétséges, hogy továbbra is lesz csapatsorrend. Ha nekem lenne csapatom és két versenyzőm pályázna a világbajnoki címre három futammal az idény vége előtt, lenne néhány ötletem, hogy mit kellene tenniük."