Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone, a Forma-1 irányítója 51 százalékos részesedést vehet az észak-amerikai CART-sorozatban.

"Beszélgettem Chris Pookkal (a CART főnöke) arról, mi lehetséges és mi nem" - mondta Ecclestone. Annyi viszont biztos, hogy a jelenlegi szabályok szerint a CART egyetlen tulajdonosa sem birtokolhat többet a részvények tíz százalékánál. A szabályt csak az igazgatótanács változtathatja meg.

Barrichello ölébe hullt a győzelem - Az idei Amerikai Nagydíj/sport/f-1/20020929biztositottak.htmlA Forma-1 reformjárólhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=48061cart.comhttp://www.cart.com/FrontPage.asp

Amennyiben az üzlet létrejönne, a CART főleg a Forma-1 kísérleti terepének számítana. Az amerikai sorozat jónéhány szponzort vesztett el a közelmúltban, mert motorszállítók és kasztnikészítők hagyták el, több csapat pedig a rivális Indy Racing League-hez csatlakozott.

A Forma-1-es Toyota-istállóval tárgyaló CART-bajnok, Cristiano da Matta máris örvendezik az elképzeléseknek: "Jó lenne mindkettőből megtartani a legjobbat, és összekeverni. A kapcsolat mindig is létezett, pilóták vándoroltak mindkét sorozatból a másikba. Ez a világ két legerősebb bajnoksága és mind a kettő fejlődhet még."