Vágólapra másolva!
Eddie Jordan, a nevét viselő Jordan-Honda csapat irányítója szerint a Forma-1-ben jelenleg uralkodó szerepet betöltő Ferrarinak sportszerűbben kellene versenyeznie, mert fennáll a veszélye annak, hogy a szurkolók izgalmasabb és drámaibb csatákat kínáló sportágak felé fordulnak.

"Nem volt okos dolog megismételni az Osztrák Nagydíjon történteket" - mondta az ír szakember arra utalva, hogy a vasárnapi Amerikai GP-n a már ötszörös világbajnok Michael Schumacher az utolsó métereken maga elé engedte márkatársát, Rubens Barrichellót, aki így megszerezhette pályafutása ötödik futamgyőzelmét. A május
12-i ausztriai viadalon éppen fordított volt a szereposztás: akkor "felsőbb utasításra" a brazil pilóta hagyta nyerni a német klasszist.

"Nagyon éles a verseny a piacon és természetes, hogy a nézők olyan küzdelmet akarnak látni, amely az utolsó pillanatig kiélezett. Ha már ilyen óriási a Ferrari fölénye, legalább arra figyelhetne, hogy kiszolgálja a közönséget" - vélekedik Jordan.

A világbajnokság állása/sport/f-1/20020929avilagbajnoksag.htmlAz F1-nek dolgoznia kell Amerikáért/sport/f-1/20020926azf1nek.htmlMegbukhat a Forma-1 reformja/sport/f-1/20020926megbukhat.htmlSzép volt Ferrari...http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=39653

Az ír csapatfőnök szavait a német RTL televízió nézettségi adatai is alátámasztják. Közel kétmillióval kevesebb néző volt ugyanis kíváncsi a vasárnapi Amerikai Nagydíjra, mint egy évvel korábban. A felmérés szerint átlagosan 8,66 millióan szurkoltak a képernyők előtt, a tavalyi 10,46 millióval szemben.

A futamokat közvetítő RTL csatorna szakértői azt tapasztalják, hogy amióta a Ferrari német sztárja, Michael Schumacher július 21-én bebiztosította ötödik világbajnoki címét, egyre csökken az érdeklődés a Forma-1 iránt.