Vágólapra másolva!
A BMW mérnökei arra készülnek, hogy a monzai Olasz Nagydíj időmérő edzésén sikeresen bemutatkozó Forma-1-es motort a világbajnokság hátralévő részében versenyen is bevesse a Williams-csapat.

A bajor cég speciális változatot készített a P82-es motorból a gyors monzai pályára, mellyel átlépték a 19 000 ezer fordulat/perces álomhatárt, s mellyel Juan Pablo Montoya az F1 történetének legmagasabb átlagsebességű körét teljesítette. A BMW az erőmű továbbfejlesztésével és versenyre alkalmassá tételével segítené erős szezonzáráshoz a grove-i istállót.

"Lassan befejezzük a hosszú tesztelést, és versenyen alkalmazzuk az új motort" - mondta Mario Theissen, a BMW Motorsport igazgatója a vállalat hivatalos honlapján. "Ha minden jól megy, már az Egyesült Államokba is ezzel megyünk, ha kevésbé, akkor csak Japánban vetjük be."

bmw-motorsport.comhttp://www.bmw-motorsport.com/BMW-Williamshttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=25555

A futam már nem sült el olyan jól a Williamsnek, mint a kvalifikáció: Ralf Schumacher hajtóműve szelephiba miatt tönkrement már a nagydíj elején, míg Montoya autójának a felfüggesztése adta meg magát.

"A kiváló időmérő után kétségtelenül csalódást okozott a futam. Ennek ellenére Monza bizonyította a müncheni csapatunknak, hogy nem hiábavalóak az erőfeszítései. Úgy gondolom, mindez jó alap lehet az utolsó két verseny előtt" - értékelt Theissen.