Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen Monzában végre nem csak az időmérő edzésen, hanem a versenyen is kimagasló eredményt szeretne elérni. A finn pilóta rendre megmutatja tehetségét, de dobogóra csak ritkán állhat, futamgyőzelme pedig még nem volt.

"Remélem, hogy a Belga Nagydíjjal ellentétben ezúttal már nem csak az időmérésen leszek a legjobbak között. Bízom abban, hogy jó rajthelyet szerzek, s ezt a futamon is ki tudom használni" - mondta a McLaren-Mercedes pilótája.

Az Olasz Nagydíj/sport/f-1/20020911azolasz.htmlmonzanet.ithttp://www.monzanet.it/Kimi Räikkönenhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=29034McLaren-Mercedeshttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=29796

A finn tehetség Spában az edzéselső Michael Schumacher mögül kezdett, de nem tudta megőrizni előkelő pozícióját: Rubens Barrichello azonnal megelőzte, majd hamarosan Juan Pablo Montoya is így tett. Räikkönen később csapattársa, David Coulthard mögé szorult, így a 36. körben az ötödik helyen autózott, amikor a nagydíj feladására kényszerült.

"Mindenképpen javítani akarok a jelenlegi leggyorsabb Forma-1-es pályán. Sokat számít majd az autó ereje, hiszen Monzában számos előzési lehetőség adódik, még a kanyarokban is" - tette hozzá Räikkönen, aki tavaly versenyzett először a világhírű pályán, s hetedik lett, még a Sauber-Petronas pilótájaként.