Vágólapra másolva!
A Ferrari egyre nyomasztóbb fölénye miatt a tavalyi győztes Juan Pablo Montoya már a harmadik helyet is sikerként értékelné a Forma-1-es Olasz Nagydíjon. A már világbajnok Michael Schumacher szerint a Williams és a McLaren is megszoríthatja a Ferrarit.
Forrás: Amber PR
Montoya és Schumacher dobogón a Német Nagydíj után Fotó: Amber PR

"Egy évvel ezelőtt jobb volt az autónk, ezért roppant nehéz lenne ismételni. Annak ellenére, hogy pályafutásom egyetlen futamgyőzelmét éppen Monzában arattam, most már a dobogós helyezéssel is elégedett lennék" - mondta a BMW-Williams kolumbiai klasszisa.

Montoya még harcol az összetett verseny második helyéért, de a világbajnokság utolsó három futama előtt hét pont a hátránya a Ferrari támogatását élvező Rubens Barrichellóval szemben.

Schumacher ugyancsak óvatosan nyilatkozott: "Sokkal nehezebb futam lesz, mint a belgiumi. Ezt annak ellenére mondom, hogy a felkészülésünk ismét kiválóan sikerült, a múlt héten eredményesen teszteltünk. Nagyképűség lenne, ha a Ferrari újabb kettős győzelmére tippelnék, azt viszont Rubens nevében is megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy ismét örömöt okozzunk szurkolóinknak."

monzanet.ithttp://www.monzanet.it/Schumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=25513Montoya Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=26387

A német versenyző tavaly, néhány nappal az Egyesült Államokat ért terrortámadás, valamint a CART-pilóta Alex Zanardi súlyos balesete után kedvetlenül autózott Monzában. Schumi most bizonyíthat a hazai rajongóknak: "Nehéz volt beülni a kocsiba és vezetni, mintha semmi sem történt volna. Nekem nem sikerült, bármit csináltam volna inkább, mint versenyezzek. Végül úgy döntöttem, kimegyek a pályára, de a szívem nem volt ott. Benn ültem az autóban, de valójában valahol másutt jártam."