Vágólapra másolva!
Két Ferrari végzett a pénteki szabadedzések élén a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. Michael Schumacher és Rubens barrichello mögött az utolsó percben a 14. helyről előrukkoló Ralf Schumacher (BMW-Williams) végzett.

Bár megszokkhattuk, hogy a Williams-csapat az első napot mindig kísérletezéssel tölti - ennél fogva nem is ér el kimagasló eredményeket -, most mégis kissé meglepő Juan Pablo Montoya 16. helye, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a két Arrows anyagi gondok miatt távol maradt a futamtól. Montoya csapattársa ráadásul a tréning végére viszonylag közel került a lassabbik Ferrarihoz.

Schumi: "Egyre jobban kedvelem Montoyát!"/sport/f-1/20020816schumi.htmlA McLaren igazgatója győzelmet remél/sport/f-1/20020815amclaren.htmlFerrarihttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=27940

A Scuderia különben végig uralta az eseményeket, Rubens Barrichello a délelőtti edzés vége előtt hat perccel vezetett ugyan, akkor viszont Schumacher kétszer is javított a brazil idején, s onnantól kezdve végig az élen állt. Az idei évben szokatlan nagy különbség állt be végül a két Ferrari között, így Barrichello ugyan látótávolságban van Ralf Schuminak és Kimi Räikkönennek is, a világbajnok viszont nem.

Meglepően jól szerepelt a Jordan, melynek mindkét pilótája, Giancarlo Fisichella és Szato Takuma "pontszerző" pozícióban végzett, azaz ötödik, illetve hatodik lett. A Sauber sem volt rossz, ám mindkét autó összetört, kemény munka vár tehát a szerelőkre szombat 13 óráig, az időmérő kezdetéig. A dolog érdekessége, hogy Felipe Massa a második tréning utolsó percben zúzta le járgányát, ugyanott, ahol korábban Nick Heidfeld is.