Vágólapra másolva!
A Londoni Legfelsőbb Bíróság csütörtökön helyt adott a résztulajdonos Morgan Grenfall bankház tiltakozásának, így az Arrows nem egyesülhet a kiszemelt amerikai italgyártó céggel. A brit istálló csődközeli helyzetben van, könnyen lehet, hogy már Silverstone-ban sem indulhat.

Tom Walkinshaw csapatfőnök a többek között a Red Bullt előállító vállalattal szeretett volna megállapodni, de ezt nem fogadta el a befektetési bank. A londoni bíróság a pénzügyi cégnek adott igazat, ezzel válságos helyzetbe került az 1997-ben alapított Arrows.

Az istálló így nem tudja kifizetni a motorszállító Cosworthnak járó 3,2 millió fontot. Niki Lauda, a Jaguar csapatfőnöke, aki a Cosworthot is felügyeli kijelentette: amíg az istálló nem egyenlíti ki a tartozását, addig nem juthat az erőforráshoz, enélkül pedig a német Heinz-Harald Frentzen és a brazil Enrique Bernoldi természetesen nem szerepelhet a Brit GP-n.

A Nemzetközi Automobil Szövetség késő délutáni döntése szerint az Arrowsnak pénteken 11 óráig be kell mutatnia autóit a kötelező ellenőrzésre, ellenkező esetben kizárják a Brit Nagydíjról.

"Tom Walkinshaw gyakran késett a fizetéssel, de most már két hónapos lemaradása van, tovább nem akarunk várni. Az ellenőrzésen bemutathatnak ugyan valamilyen motort, de azzal nem tudnak versenyezni vagy részt venni az edzéseken" - szögezte le Lauda.