Vágólapra másolva!
A német Auto, Motor und Sport magazin beszámolója szerint a Ferrari hamarosan befejezi új autóját, amely bátor és újító tervezés eredménye. A kocsit február 6-án mutatják be a csapat olaszországi főhadiszállásán, Maranellóban.

Fotó: Hoch Zwei
Schumi a "félig új" Ferrariban

Ugyancsak lehetővé tenné az olaszoknak, hogy a 2001-es karosszériába új motort, váltót tegyenek, vagy fordítva, ami rendkívül rugalmas fejlesztést tenne lehetővé a következő szezonra. Az új elemeket büntetlenül lehetne újra és újra tesztelni, amíg csak hibátlanok nem lesznek.

Ellentétben a korábbi hírekkel, a Ferrari már nem tervezi a forradalmian új erőátviteli rendszer használatát, melyben a motor és a váltó egy egység lett volna. Michael Schumacher honlapján Willi Weber, a pilóta menedzsere a forradalmi újítást erősítgette egészen december végéig.

Ezért csodálkozott a német média, mikor Ron Dennis, a McLaren főnöke erre a rendszerre utalva csalással gyanúsított csapatokat. Ezzel együtt a Ferrari sebességváltóját még mindig könnyebbnek és gyorsabbnak tartják másokéinál.

A Ferrari szerdán, Fioranóban tesztelte az "építőblokkot", az F2002-es új kocsit pedig a februári bemutató után próbálják ki. A csapat még nem döntötte el, hogy már a melbourne-i idénynyitón az F2002-est használják-e, vagy a tavalyi modellt.

Korábban:

Schumacher az új Ferrariról

[stefano.nuovolacchi]