Baumgartner tizedik lett az idénynyitón

Vágólapra másolva!
Izgalmas verseny után a tizedik helyen végzett Baumgartner Zsolt az Forma-3000-es sorozat idénynyitó, San Marinó-i futamán, Imolában.
Vágólapra másolva!

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A Coloni Motorsport magyar pilótája az időmérő edzésen váltóhibával bajlódott, így csak a 16. helyről vághatott neki a futamnak. A versenyen aztán a már hibátlan autóval Baumgartner kárpótolta magát a rosszul sikerült edzés miatt, és hét helyet javítva felverekedte magát a kilencedik helyre. A mezőny egyetlen magyar pilótája már pontszerző helyekért is csatázhatott volna, amikor a 28. körben Kiesa a Varienta Bassa kanyarkombináció féktávján egyszerűen lelökte őt a pályáról. Szerencsére Zsolt folytatni tudta a versenyt, és mivel a dán pilóta büntetést kapott az ütközés miatt, végül a tizedik helyen zárta a futamot, amelyet a svéd Björn Wirdheim nyert az osztrák Patrick Friesacher és Baumgartner csapattársa, a brazil Ricardo Sperafico előtt.

"Elég furcsa hétvégén vagyok túl" - értékelt Baumgartner. "Az edzés sajnos alapvetően meghatározta a versenyt, és bizony az időmérés nem sikerült. A pénteki szabadedzésen még az ötödik legjobb időt mentem a mezőnyben, de az időmérés során sokkal lassabban ment az autó, és csak a 16. lettem. Nagyon el voltam keseredve, de úgy álltam neki a versenynek, hogy mindent megpróbálok, és ilyen hátulról indulva is a pontszerző helyek elérése volt a célom."

Baumgartner Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28536

"Sajnos a rajtnál még egy helyet hátracsúsztam, de aztán egy olyan versenyt sikerült produkálnom, amivel a csapatvezetés és jómagam is elégedett voltam. A 17. helyről feljöttem a kilencedikre úgy, hogy közben minden méterért meg kellett küzdenem a pályán, mert a középmezőnyben iszonyatos volt a tolongás. Összességében azt mondhatom, hogy jobb eredményre számítottam a nyitányon, de a versenyen produkált köridők, és teljesítményem alapján a csapatvezetés is úgy látja, hogy egy megfelelő időmérés esetén ott lehettem volna a pontszerző helyek valamelyikén."

"Fantasztikus verseny volt. Nagyon sajnáltam Zsoltot az edzés miatt, ahol nem volt szerencsénk a váltóval. Zsolt viszont a versenyen kitett magáért és mindenkinek megmutatta, hogy mit tud" - mondta Enzo Coloni csapattulajdonos.