Szoboszlai mindenkit sokkolt, a liverpooli csapattársa levegőt sem kapott

Liverpool Press Conference And Training NurPhoto General news Soccer Soccer Match Pre Season Match July 29 2023 29th July 2023 Dominik Szoboszlai Alexis Mac Allister Liverpool Leicester City National Stadium Singapore Suhaimi Abdullah/NurPhoto Vertical SP
Dominik Szoboszlai and Alexis Mac Allister of Liverpool train ahead of the pre-season friendly match between Liverpool and Leicester City at National Stadium on July 29, 2023 in Singapore. (Photo by Suhaimi Abdullah/NurPhoto) (Photo by Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hét első napja sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően szeptember 11-éről is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott vasárnap este, felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott Csehország ellen a telt házas Puskás Arénában. A meccs egyik leglátványosabb pillanata Szoboszlai Dominik 70 méteres, tűpontos átadása volt, aminek az egész világ még másnap is a csodájára járt. A válogatottat pedig a találkozó után meglátogatta a válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs is.

Kedden este a világbajnok argentin labdarúgó-válogatott La Pazban lép pályára a Bolívia elleni vb-selejtezőn. A találkozónak egyértelműen a vendég csapat lenne az esélyese, azonban ezt a találkozót nagy tengerszint feletti magasságon rendezik, amire külön kell készülnie Lionel Messiéknek. A Liverpool sztárja, Alexis Mac Allister egy olyan képet osztott meg az Instagram-oldalán, amelyen látható, hogy palackból szívja az oxigént.

Novak Djokovic nyerte meg a férfi egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, mivel a döntőben három szettben legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet, s ezzel begyűjtötte 24. Grand Slam-trófeáját. A meccs után Djokovic edzője, Goran Ivanisevic elmondta, a szerb meddig folytatná még a pályafutását.

Novak Djokovic utolérte Margaret Courtot a GS-trófeák számában Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Lev Radin

A franciaországi rögbi-világbajnokság csoportkörének első fordulójában a Dél-Afrika–Skócia mérkőzés közben egy tolongásnál az afrikai csapat játékosának, Steven Kitshoffnak kilátszott a rózsaszín, papagájmintás alsónadrágja. A címvédő dél-afrikai válogatott egyik legnagyobb sztárja ugyan 18-3-as sikerhez vezette a csapatát, így mégsem a teljesítményét, hanem egy kellemetlen pillanatát emelték ki az angolszász sajtóban.

Újabb hírek érkeztek a 2008-as Forma–1-es szezon világbajnoki címe körül forgó vitával kapcsolatban: a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) és az F1-et perrel fenyegető Felipe Massa ügyvédje már az év világbajnokát, Lewis Hamiltont próbálja meggyőzni arról, hogy segítse őket az általuk vélt igazság kiderítésében.