Vágólapra másolva!
Két magyar elsőség és egy harmadik helyezés született a lyoni nemzetközi úszóverseny zárónapján: Cseh László - a szombati 400 m után - 200 m vegyesen diadalmaskodott, míg a nőknél Hosszú Katinka - éppen fordított módon - a 200 m után nyert 400 m vegyesen is, és utóbbi számban lett Jakabos Zsuzsannáé a bronzérem.

A franciaországi viadalon mint a márciusi, melbourne-i vb-t megelőző állomások egyikén induló olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh 1:59.77 perces idővel diadalmaskodott.

Ez - akárcsak a szombati, 4:14.79 perc a hosszabbik vegyesszámban - lyoni versenyrekord, korábban itt még senki sem úszott ennyire jól, mint a Kőbánya SC klasszisa, aki a 2 percen belüli produktummal amúgy a világranglista második helyére "úszta fel" magát.

A háromfős magyar küldöttség ugyancsak vb-induló tagja, a bajai Hosszú Katinka - ugyancsak az előző napot "másolva" és Csehhez hasonlatosan medencecsúcsot jelentő teljesítménnyel - 4:45.92 perccel végzett az élen, ugyanitt a pécsi Jakabos Zsuzsanna 4:49.84-gyel csapott harmadikként a célba.

Cseh és Hosszú kedden csatlalkozik a Balaton partján edzőtáborozó úszóválogatotthoz, amelynek legjobbjai az itthon maradókkal együtt hétfő reggeltől bő két héten át készülnek a fűzfői uszodában, hogy aztán elrepüljenek Melbourne-be, a szakág számára március 25-én rajtoló világbajnokságra.

Kiss László szövetségi kapitány a vasárnap este tartott "létszámellenőrzéskor" örömmel rögzíthette, hogy a betegek száma nem nőtt tovább, vagyis a vb-csapat tagjai közé tartozó két Verrasztón, Evelynen és bátyján, Dávidon kívül más nem lett influenzás, így a többiek részt tudnak venni az edzőtáborozáson.

"A világbajnoki felkészülés zárószakasza következik most Fűzfőn, ahol a vb-re utazók - köztük a már vírusmentes, a betegségből kigyógyult Boulsevicz Beatrix és Gyurta Dániel, továbbá Szepesi Nikolett és Bodor Richárd - mellett itt vannak és a minél jobb formába kerülést segítve dolgoznak együtt velünk hétfőtől a válogatott bővebb keretének tagjai is" - mondta a szövetségi kapitány.

"Reggel fél nyolctól indul a munka, amelynek során elsősorban a gyorsasági állóképességre helyezzük a hangsúlyt. Délelőttönként másfél óra erőfejlesztés és a délutánival együtt napi ötórányi úszás szerepel a programban. Március 12-én zárul a tábor, aztán egy pihenőnapot követően 14-én indulunk Melbourne-be."